Monday, July 4, 2011

Hooha.

I love this.

3 July 2011, akhirnya berjaya habiskan larian 10km pertama dalam hidup di Ipoh International Run. Phew, idea timbul dipengaruhi rakan2 untuk register sejak awal bulan lepas. Padahal tak fit lansung nak lari 3 km pun masa tu. Demi larian ini mula train lari hampir hari2, dengan ambition supaya tak nampak loser sangat pada hari larian tu haha. Lagipun sebelum ni memang tak pernah pun lah lari bersungguh2. Nak kata athletic time sekolah memang tak lah. Paling2 main basketball secara ruji sahaja. Merentas desa di sekolah pun jalan2 dengan kawan2 sampai Ustaz Khai hambat naik motor suruh lari. Eleh ustaz tu padahal dia lari komfem 5 minit dah longlai tengok perut dah tahu. Aha.

The event day itself is amazing. Ramai, ada budak2 sekolah, dengan yang kapelnya, yang guy berlari bersama awek pura2 tanya are u okay sweetie padahal muka sendiri yang dah macam kena tekanan darah tinggi. Kehkeh lepas tu pegang beg awek yg ada botol 1.5 litre memang padan la muka kau lari 10km bawak air berat2 haha. Aku tau tu beg awek dia sebab pink dan bunga2. Ada pakcik2 otai larian berpeha nipis, aku rasa lagi nipis dari peha gadis2 SNSD. Ada brader yang berlari dalam pijama dia je, which bagi aku bukti anda tak perlu membeli running kit yang harga beratus2 untuk menceburi larian ini. Sambil lari sempat borak2 dengan uncle chinese yang agak fit. Baru perasan memang banyak uncle2 chinese yang fit berbeza dengan uncle2 melayu yg kebanyakannya boroi yeah? Dan seronok memotong orang2 yang lebih kurus dan nampak lebih fit. Haha in ur face baby im fat and im in front of u. All in all, prestasi memuaskan, lari tanpa henti, dapat maintain energy throughout the race, clocked 1hr 10min 35s, quite good for a 10km virgin macam aku. Dapat la sijil yang for finishers under 80minutes tu. Furthermore initial target is finish the 10km run itself. The best feeling of achievement that you get when u cross the finishing line, priceless. Lagipun, all the finishers are winners kan? =)

Seronok tengok macam2 ragam, ye lah nak dekat 12000 orang participate tak silap. Ada karnival, dapat air 100 plus dengan milo free, aiskrim free. Jatuh cinta dengan event2 macam ni, tambah2 dapat banyak free goods haha. Baiklah support event healthy macam ni dari bising2 pasal Bersih jadah tu. More to come, dah reg men's health run dekat Putrajaya hujung bulan ni. Akan train lagi hoyeah!

Wednesday, June 22, 2011

Selamat Pagi.

Hello dan selamat pagi. Bertemu semula, guys. Been missing this blog tapi apakan daya sikap malas bermaharajalela. Tapi mungkin boleh start semula lepas penyakit insomnia menyebabkan banyak masa terluang yang sengaja tidak mahu digunakan secara berfaedah.

Oh, takziah for Ain Misnan. Untuk kes eksiden terbabas seberang jalan dia. Walau sepatah haram jadah pun aku tak paham lukisan di blog anda (bakat lukisan anda adalah tahap kambing) dan camana kereta terbabas seberang jalan belah sana pun im not sure lah. Always go to the left in emergency kamann dalam kelas memandu kan dah belajar. All and all, syukur selamat nothing happened.

Lagi satu, pasal bahasa. Mungkin lepas ni tulisan di blog akan semakin skema. Tak ada short form short form, kurangkan bahasa pasar, sebab realized diri sendiri pun benci membaca short form. Bahasa pasar, rojak campur Manglish pun mungkin dikurangkan dan diminimumkan sedaya upaya. Apa guna ada ibu bapa pensyarah bidang Bahasa Melayu kalau anak berbahasa ibarat biri biri New Zealand kan?

Dan disini saya isytiharkan Nera AF9 sebagai National Sweetheart. Haha. Cantik sangat ni. Lagu ni pun sedap rasa rela sahaja jual tubuh kepada Nera haha. Dengar ah, Hatiku Milikmu by Nera. Enjoice!





Its hard to write blogposts after you've gotten used to twitter huh?

Sunday, April 3, 2011

hell yeah

yeahhh im one of that ass ho boy who ignored his blog for twitter.
sorry, but the rule said without twitter man got no bird.
haha~

Monday, January 17, 2011

Edisi mari membaca komik lawak tempatan.








Saturday, January 1, 2011

1/1/11.

Lame kan title? Haha. Am sure seratus ribu juta orang lain pun guna title dan quote2 benda yang sama jugak. Lantak yang penting harimau malaya dah juara. Haha takde kena mengena dush.

Well selamat datang 2011, saya menunggu kamu bagai neraka (im waiting for you like hell)! 2010 adalah salah satu tahun paling bodoh dalam hidup, tak kisah lah dapat gpa 4 flat untuk intern pun. Kerana tiga orang berperangai bodoh yang terjumpa sebabkan tahun lepas lansung tak bermakna. Ohoho saya takkan letak nama. Biar sahaja di dalam hati. Orang bodoh satu dan dua adalah suami isteri by the way. Orang bodoh tiga, entah lah. Tolong buang perangai suka sebarkan rumour bodoh.

Mind you, Im not the one who love to blame others. Prinsip apa saja kerana diri sendiri, naik pun sendiri, jatuh pun sendiri. But 2010 thought me bagaimana kita perlu lari dan jauhi dari orang yang hanya memikirkan kepentingan diri sendiri.

Woho. Im whining today. Tak pernah2 whine dalam blog. Its allright, im letting go every negative things about 2010, so i can warmly welcome 2011 with a big smile.

Resolution : Positive.