Sunday, June 27, 2010

Short update.


Germany akan bertemu England tepat jam 10 malam ini. Whoa. Baru last 16 kita sudah dihidangkan match yang begitu drastik sekali. Yeah, saya supporter Germany,tapi sejauh mana pun harapan supaya Germany melangkah terus, tapi masih ralat kerana its England. Its England for the god sake!. Dan, what the hell, it always worth it to read all the news about England football team even kami2 penyokong pasukan lain ini. Kami lebih gemar membaca isu John Terry menyetubuhi isteri rakan baiknya dari isu Mesut Oezil menunjukkan bakat rapping freestyle (ho yeah memang ada korang boleh google). Kami lebih suka mencaci Wayne Rooney kerana menamakan anaknya dengan nama bullshit seperti Kai. Kami rela memfitnah Peter Crouch pernah mendapat kad istimewa OKU dari kerajaan Britain. Dan jika England tersingkir seawal ini, kami pasti merindui berita2 dan khabar angin mengenai mereka. Urgh. Ralat.

Tapi still, Germany all the way. Im sorry England. I'll miss u.

Gudbye and gud day. Masa untuk menonton Toy Story 3 in 3d di Jusco Cheras Selatan.

*hola desktop*

Friday, June 18, 2010

Germany 0-1 Serbia.

Its okay. Kami kalah. Saya menerima kekalahan ini dengan cool. I'll still be with the Germans all the way.

jangan klik read more.

Thursday, June 17, 2010

Baby, Baby, Baby.



Song of the day. Girl of the year.
Baby (Justin Bieber) - Malay Rendition by Chaprice feat Ruby Jude.
Cun gila babas Ruby Jude. Tak pernah jumpa awek melayu secun itu.
Jatuh cinta.
Walahai.
Dah la umur kita sama.
Hai hai.

Wednesday, June 16, 2010

Ke'awesome'an Berganda.

Hari yang ditunggu telah tiba. Evolusi dunia gaming telah dilancarkan. Dudes dan dudettes, diperkenalkan, gadget yang akan membuat anda semua gembira biarpun kematian jiran, yang akan membuatkan pelajar2 hanyut tanpa mengendahkan cgpa lagi, yang bisa menyebabkan jejaka lebih gemar berada di rumah dari keluar mengumpan gadis dengan kata2 manis.

(sound efek drum sikit)

Tada da da da daaaa

Xbox Kinect 

Mungkin korang tertanya2 apa yang awesome sangat dengan xbox baru ini? well2. actually aku pernah post di blog, Xbox Kinect or codename nya 'Project Natal' adalah console pertama bermotifkan controllerless motion detector. Which means kita boleh maen game without controller, fully using our own body. Contohnya if maen game kereta anda cuma perlu angkat tangan seolah2 memegang stereng di depan tv dan memusing2kan stereng imaginasi anda itu. Cool kan. Boleh usha video2 di bawah. Xbox kinect baru dilancarkan di E3 Gaming Expo dan akan berada di pasaran in November 2010. Nyum2.


Trailer Xbox Kinect (New)


Real Demo Xbox Kinect




Ohh Sony pun tak mahu kalah dengan Playstation Move nya. Playstation Move ni pun ada motion controller, yang mana aku lihat agak2 kurang sama dengan Wii.



Dan Nintendo turut mengupgrade Nintendo DS Portable nya kepada Nintendo 3DS, yang agak hot sebab tak memerlukan kacamata 3d untuk melihat skrin 3d. Antara invention paling popular tahun ini.

Urgh. Please hadiahkan aku tyme besday menatang2 ini. Haha.

Monday, June 14, 2010

Germany 4-0 Australia



Sajak I Told U Oledi.
I told u oledi,
Germans played the best match so far,
I told u oledi,
This german team is the best team in the tournament,
I told u oledi,
Most of them are young but they play the most beautiful football,
I told u oledi,
Thomas Mueller, Mesut Oezil is the future star,
I told u oledi,
Come2 support Germany with me.
U still have time maa.

     Bagaimana, adakah korang sudah terpikat dengan gameplay pasukan Germany? Pembelasahan the Kangaroos tanpa belas kasihan ditunjangi Mesut Oezil memang mengagumkan, lagi2 setelah World Cup 2010 match2 sebelum ini kita hanya dihidangkan permainan2 safe, result 1-0, seri, or paling2 pun 2-0 oleh South Korea.

     Ok2 mari kita berkenalan lebih lanjut dengan pemain2 Germany supaya awek2 yang tidak tahu boleh riak2 depan balak masing2. Pemain2 Germany kebanyakannya muda, Philipp Lahm yang tak adalah berapa tua tu pun dikira antara paling senior dalam skuad, selain si kuda tua Miroslave Klose. Spain ada Xavi? Germany ada Bastian Schweinsteiger . Memainkan peranan yang sama seperti Xavi, dia la komander midfielder Bayern Munich yang berjaya sampai ke final Champions League. Kalau usha game Bayern season ni memang control possession, selalu sampai 60% thanks to abang Schweinsteiger. Mesut Oezil, Thomas Mueller, Holger Badstuber, Toni Kroos, Marko Marin, Manuel Neuer dan kebanyakan pemain lain dalam current germany team adalah bekas player Germany U-21 yang menjuarai European U-21 Cup.

    Gameplay Germany boleh dikatakan mirip Arsenal kalau tak percaya lihat sendiri. Penyerang lain yang ada pula ialah abang Klose yang selalu salah anggap goal hanya boleh dijaringkan menggunakan kepala, Mario Gomez si jejaka berbadan tegap bermuka ganas, Cacau si murtad Brazil, dan Lukas Podolski pemain pasukan bawahan liga German, Koln. Actually Cacau lebih effective tapi entah kenapa jurulatih Joachim Loew lebih gemar menjadikan Klose sebagai penyerang utama.

     Ok, maka dengan itu korang telah dihidangkan dengan introduksi kepada pasukan Germany.  Jangan terpedaya dengan generalisation2 lapuk yang mengatakan Germany pasukan fizikal yang hanya tahu bertahan, kerana kini Germany adalah one of the best attacking team in the tournament.

Aha. Penat aku mengarang tentang Germany. Jangan bimbang tiap2 kali Germany menang aku akan riak2 di blog. Haha.

Friday, June 11, 2010

Sudafrica.



 Sekarang pukul 415 petang. Lagi 5 jam 45 minit untuk jarum jam mencecah pukul 10. Finally, setelah 4 tahun menunggu, the guys beloved season, season di mana jejaka semua tidak berminat pada gadis2, season di mana jejaka2 tidak menghiraukan rancangan2 separa porno di televisyen, anda sedar bahawa season World Cup telah tiba!! Say hoyeah!
Malam ni tepat jam 10 malam match pembukaan world cup akan dilansungkan.South Africa versus Mexico. Kami memang menantikan perlawanan ini maka awek2 dan wags2 sekalian minta maaf jika para jejaka tidak menghiraukan anda lansung apa lagi melayan sms2 anda. Eh tapi dont worry, anda tidak akan terasing. Tips untuk gadis2 yang hendak buat2 tahu di depan jejaka walhal tak tahu apa, anda boleh bertanya soalan2 ini, "Chicarito skor tak tadi? Gaya permainan chicarito a.k.a javier hernandez itu agak agresif ya. sepatutnya pengadil boleh memberikan kad kuning" or soalan ini " Abang Steven Pienaar itu nampak pandai mengawal perlawanan. Passing dan terjahan2 yang dilakukan semua nampak begitu licin". Dengan sekelip mata jejaka anda akan kagum dengan anda di samping perasaan sayang semakin membuak2. percaya lah. Hee hee. 


Oklah konklusi kali ini Germany go go bebeh! Gambar diatas hanya lah untuk mengisi masa lapang semata mata.




Thursday, June 10, 2010

Karma

Semalam, tatkala aku sedang layan lagu2 dalam playlist foobar2000 aku, suddenly cam notice something. Adakah korang pernah dengar lagu Karma dari Faizal Tahir? Alah dari album baru Adrenaline yang korang baru je download secara haram tu. Aha. Mula2 aku dengar macam tak ada perasaan. Ngantok je. Bila dengar ulang2 arrangement cam sedap. And bila hayati lirik dia notice something weird. Mendalam betul lirik dia. Terus curious about the real hidden meanings behind the song. Apa lagi, Abe Google  pon datang membantu. Fortunately jumpa the story behind the song. Meh aku letak lirik dulu. Nak mp3 pergi illegal download sendiri jangan buat2 tak reti.

Faizal Tahir: Karma
Seumur hidup memang tak mungkin
Untuk aku terus bersamamu
Seumur hidup hanya untukmu
Menyakitkan memuaskan dirimu
Chorus
Halalkan segala makan dan minumku
Cari aku kira kau masih berani
Berdepan realiti
Hey hey jangan kau sentuh
Aku bukan boneka
Kamulah kamu
Aku bukan boneka
Kelak kau tahu
Lewat harimu
Lima tahun dalam kegelapan
Hari ini kau bebas berjalan
Lima tahun dalam kebenaran
Hari ini hari kamu dan aku
Ulang Chorus
Dan karma kan mengambil tempat
Menjemput kau buatku
Ku harapkan kau kembali
Hey hey biar kau tahu
Aku bukan boneka
Akulah aku
Aku bukan boneka
Kini kau tahu
Lewat hariku
Biar kau tahu
Aku bukan boneka
Akulah aku
Akulah aku
Kini kau tahu
Lewat hariku
 
Interesting story. This song is about a girl, yang selama ini dijadikan mangsa nafsu bapa kandungnya. Dan akhirnya justice been done bila bapanya telah dipenjara selama 5 tahun. Dan setelah bapa nya keluar dari penjara, gadis ini sanggup menerimanya tinggal bersamanya kembali semata-mata untuk membunuh bapanya itu.  Mendalam kan? huuh. Respek faizal tahir or whoever wrote this song. Korang akan dapat notis ada suara Siti Nurhaliza part heyy hey heyy and hujung tu ada sound effect ambulance/police, showing conclusion of the story that the girl killed the damned father. Huhu. Interesting. At least for me.


p/s: ive been transferred to KL earlier than planned, so weekend ni flight pulang! Woohooo. Sukahati sukahati gembira berdansa.

Thursday, June 3, 2010

Huho.

Ouch!



Gudbye s.e w850i, Welcome n85.
Hoho.

Tuesday, June 1, 2010

Tobias Mead : Semi Final

Hi guys and gays!
Masih ingat lagi beberapa post lepas aku hidangkan sorang dude dari "Britain's Got Talent" yang perform dance of The Joker? Ala yang bila korang tengok korang cakap ohmaigod tu. Buat2 lupa pula . So kali ini aku hidangkan pula performance dude ini di stage semi final. Marvelous habis lah. And the good news is this dude get through to the final. Oyeah. Say Ho! jika anda fan Tobias Mead!



Untuk performance brilliant the Joker dari Tobias Mead anda boleh rujuk post ini.


Oh tak lupa terima kasih untuk orang2 dayak dan iban di borneo ataupun semenanjung, untuk cuti hari gawai 2 hari yang turut dinikmati saya.
Selamat Hari Gawai!
"Gajih ka kita gayu guru, gerai nyamai, lantang senang nguan menua!"