Wednesday, May 26, 2010

Répondez S’il Vous Plaît

Minggu lepas seperti ramai yang tak perasan, astro telah menayangkan finale AF8. Oleh kerana masa lapang intern yang melimpah ruah, aku decide untuk call akak receptionist apartment so dapat book channel astro ria time af8 finale walaupun tak pernah mengikut konsert mingguan. Keep aside all those af8 phailures makian dan cacian dari media, boleh tahan la performers af8 final kali ni. Shahir tu tiba2 ramai yang berkata2, meletakkan status fb serta twitter pasal dia di samping mengaku kipas susah mati. Ok la suara dia rock jantan kaw2 tapi macam something wrong. Macam boleh go on a higher note. But im no expert in music so lets just leave it alone. Lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan tu pun menjadi favourite jejaka2 dan gadis2 sekarang. Cool untuk layan perasaan.

Tapi,
Adakah korang tidak perasan, atau saja2 buat tidak perasan, bahawa suara Maulana tu sedap? walaupun muka selayaknya minta ditinju, tapi nice la suara ballad2 jazzy. Yep2 diakui mamat ni tidak mungkin dalam seribu ratus tahun pun dapat menang AF. Maybe dia boleh cuba nasib di Brunei sebab aku tonton RTB (stesen tv brunei) hari2 dekat miri, muka2 artis dia memang muka minta tinju, dan artis berbadan obes adalah normal di sana.  Dan selepas finale af8 itu aku terus google performance Maulana yang lain, jumpa performance dia nyanyi Bila Rindu by Ruffedge. Superb. So, mari aku hidangkan selera anda video nyanyian Maulana.

MTV 'RSVP' (lagu baru)




Bila Rindu



Sekian,
Sokonglah artis2 muka minta ditinju.

Tuesday, May 18, 2010

Clean eyes.

Miss Tourism Intercontinental - World Grand Final,
Yeah!
haha. layan.

Thursday, May 13, 2010

Guten Tag.


Nampaknya debaran semakin dekat. Bila produktiviti ekonomi negara jatuh mendadak kerana pekerja2 tidak aktif akibat letih tak tidur malam ,bila produktiviti perkembangan manusia tersekat kerana para suami lebih gemar makan kacang di depan tv sambil menyorak pasukan kegemaran berbanding menyetubuhi isteri, bila tahap stress wanita2 semakin tinggi akibat tak dapat menonton rancangan kegemaran seperti Asmaradana setelah television didominate oleh partner jejaka masing2, anda tahu World Cup sudah kembali .Wohoo perasaan excited menguasai diri semua jejaka2 sekarang. Dengan ini juga aku membuat declaration dengan penuh yakin bahawa my favourite team Germany akan membenam negara2 seperti England si bekas penjajah, Sepanyol, mahupun Brazil di FIFA World Cup 2010. Wait for it. 

Germany World Cup 2010 Team:- 

Goalkeepers -
Hans-Joerg Butt Bayern Munich
Tim Wiese Werder Bremen
Manuel Neuer Schalke
Defenders -
Arne Friedrich Hertha Berlin
Dennis Aogo Hamburger SV
Holger Badstuber Bayern Munich
Andreas Beck Hoffenheim
Jerome Boateng Hamburger SV
Phillip Lahm Bayern Munich
Per Mertesacker Werder Bremen
Serdar Tasci Stuttgart
Heiko Westermann Schalke
Midfielders -
Michael Ballack Chelsea
Marcell Jansen Hamburger SV
Sami Khedira Stuttgart
Toni Kroos Bayern Munich
Marko Marin Werder Bremen
Mesut Oezil Werder Bremen
Bastian Schweinsteiger Bayern Munich
Christrian Traesch Stuttgart
Piotr Trochowski Hamburger SV
Forwards -
Cacau Stuttgart
Mario Gomez Bayern Munich
Thomas Mueller Bayern Munich
Miroslav Klose Bayern Munich
Stefan Kiessling Bayer Leverkusen
Lukas Podolski Koeln


Keep an eye for Marko Marin, Mesut Oezil and Thomas Mueller. Anda pasti tidak kecewa. Yeah.  
Oh yang lain2 boleh saya tahu pasukan favourite anda pula?






Tuesday, May 11, 2010

Eine öffentliche Entschuldigung Brief

Assalamualaikum.

Ofcos bila aku start post dengan salam maksudnya aku nak post benda baik.
By the way title diatas translare dari german means An Open Apology Letter. For, you know who. Hehe ;-)

Yang berkenaan, dont be shy to klik read more. =)


Monday, May 10, 2010

Na'vi

Ok. Aku nak wat confession. Aku admit. Aku banyak masa lapang. Ahhh bukan aku je kalau korang tengah intern pun korang pasti banyak masa lapang jugak. Jangan tipu sebab kalau korang mengaku busy time intern korang hanya menipu diri sendiri dengan ilusi dan imaginasi korang. Jadi, apa salahnya aku menggunakan masa lapang yang ada untuk kembali mengasah skil2 photoshop yang ada di samping mencuba skil2 baru. Dan bila bermain photoshop biasalah gambar kawan2 menjadi modal. Eish bukan modal lain ya plis faham jangan asyik berfikiran ke arah seksual sahaja. Modal kali ini ain pepel okeh.

Ok motif today na'vi avatar. Now go! 

Setel gambar ain pepel. whoa. Stil katon2 nampaknya. Tapi nice sudah ini. Kelakar haram. Haha. Comel u ni pel. and beri laluan kepada our beloved, mr chuck bass. applaudd.

Thursday, May 6, 2010

Pecah Penjara lagi.

Ok now bayangkan sound effect intro theme prison break. Now now.




Adakah anda masih ingat jejaka di atas? jejaka pujaan yang hanya dengan jelingannya orang putih kata mampu take the pants off the girls. Setelah tamat prison break season 4 ,Michael bin Scofield dah tak nampak dalam mana2 tv show mahupun movie lagi. Don worry Michael Scofield masih belum pupus di muka bumi.Jika anda mahu usha perkembangan terkini Michael Scofield, sila dengan rela hati tekan button klik read more di bawah. Tapi jika korang termasuk dalam list gadis2 yang memuja sehingga sanggup disetubuhi dengan rela oleh jejaka nama sebenar Wentworth Miller ini, jangan, jangan dan jangan klik read more.


Tuesday, May 4, 2010

Okeykey.

Hola hola hola and very gud morning to all the baybeh, baybeh, baybeh, baybehhhh.  Kenapa masing2 bermurung muka di pagi hari? Stress test? Haa haaa gelakkan korang dengan kejam. Apa lah sangat test2 itu semua nanti coswork marks dapat lebey kurang juga antara yang stadi dan tak stadi. Don wori sangat lah lecturer UTP semua baik2 dan pemurah belaka. Yang dah intern pun jangan stress2 gaji belum masuk kamon duet gaji bulan lepas kan ada lagi amalan menyimpan amalan mulia. Cepat bayangkan diri sendiri Justin Bieber yang digilai gadis2 pasti stress2 hilang serta merta. Lagi sekali  ramai2 nyanyi baybeh, baybeh, baybeh, baybehhh. Ok cukup intro merepek tiada point meh i story pasal superb fun vacation  di Kota Kinabalu weekend lepas.

So friday lepas dengan perasaan excited kaw sat pun take off ke kk. Flight dari miri 11 am sampai ke KK 12 pm camtu. Ohh now naek flight adalah benda paling least dalam favourite list aku. Dah la naek dalam flight lama, nak tunggu flight lepas check in pun lama. Kenapa tak boleh datang time flight nak bertolak tros macam bas tak yah check in sampai sejam melangut di airport? Urgh.

1st day Jumaat 30th April
Sampai KK, sewa kereta Kelisa for 1 day. Murah la rate dia cuma RM80. Check in Hotel Cititel Express. Cantik but sempit sket a. But the location is right in the middle of city so senang gila nak gi around KK. 1st day di KK nothing to do sangat so go jalan2 around 1borneo, konon2nya the biggest mall in whole Borneo la tapi aku rasa Midvalley lagi besar kot. Cam alamanda je rasanya but tak sempat jalan2 sangat pun kat 1borneo since after that terus drive to kaki Gunung Kinabalu. Wohoo ni memang highlight of the day lah. 2 jam gak dari KK, and jalan dia dalam 60km mendaki je cam Genting. Time pegi weather nice tapi  bila petang sikit kabus lagi teruk dari Genting. Kalau nak buat maksiat dalam kabus pon sure orang duk tepi tak nampak la anda line clear kaw2. Haha. Oh yeah finally sampai gak depan Gunung Kinabalu dari kecik dok dengar khabar angin orang bercerita saja. Tengok2 gambar ni aa puncak gunung. Terketar2 dow pakai seluar pendek sejuk2 atas tu boleh mandul .Haha.





2nd day Sabtu 1st May
Pagi2 lagi da siap2 to go to Padas white water rafting. 8am met a guy dari River Junkie. Sorang nama Gai sorang name Angelo. Gai tu muka cam Radhi oag sikit dengan rambut panjang lagi. Friendly and kelakar ah tapi normal la tour guide kan. Dari hotel naek van 1 1/2 hour sampai Beaufort Railway Station yang gile classic. Keretapi dia stok satu gerabak zaman british dulu wa cakap lu mmg tak jmpa dah ah. Naek keretapi dalam 1 1/2 hour gak masok pedalaman gila memang takde jalan laen gi situ except keretapi je. New experience a tengok ada gak tempat kat Malaysia still camtu. Then short briefing, start berwater rafting dalam 2-3 jam. Nice ahh tonggang terbalik raft jumpe banyak rapid ganas gila. Fun like hell. Gambar kat bawah ni ah Padas white water rafting but bukan gambar kitorang pun sebab takleh bwk camera yang non water resistant. Total kos rafting including lunch provided= RM190. Aku recommend aa company River Junkie if korang nak datang. Padas rafting sumpah nice gila. Pegi sana banyak gile transport dari van -> train -> raft -> bot -> tren balik -> van balik. Sronok oh.


 Gambar at Beaufort Station lagi time balik. Baju biru tu akim. One of the guide. Gila sket mamat ni. Haha.
       

3rd day Ahad 2nd May 
Event utama hari ketiga, Island Hopping! Wohoo. Blue ocean yang boleh buat anda lebih stim dari cerita2 biru yang anda selalu lihat. Haha sengih sorang2 la tu pervert2 sekalian. Did snorkeling and parasailing at Mamutik and Sapi island. Tak cukup masa so tak sempat gi Manukan Island tapi actually Gai dah suggest Mamutik & Sapi are better than Manukan in terms of keindahan dasar laut dia. Total kos snorkeling with fins + 2 island transport boat= rm 58. Parasailing rm 70. The fun can't even be described so lets enjoy the pics.       


   
Back from Island at 4pm. Siap terserempak cosmates Chemi lagi kat sana. Mildred, Renae & Amy. What a small world. 

So my flight back to Miri sepatutnya 8pm tapi Airasia the dem bagi message last minute delay sampai 9 pm maka melangut la aku dekat airport lama2 sambil sumpah seranah Airasia didalam hati.  Kalau banyak duet memang aku takkan naek airasia dah!. kalau a. hehe. Mr tony fernandes jgn ban i naik airasia lagi i blom cukup banyak duet lagi. 

So, having fun, great holiday, fun vacation, with only 2 months more to go with the damned life of internships, i can say my life is blessed. Oh juga dengan ini aku menabalkan diri sendiri sebagai Malaysian sejati sebab da officially menjejak kaki kat semua negeri dalam malaysia. Hoyeah!