Monday, March 15, 2010

pika pika, pika pika, pikaaa...

Adakah korang ingat lagi zaman darjah enam saat korang berhempas pulas memenangi battle kad Pokemon dengan rakan2 yang lain pada masa lapang di sekolah? mencari2 kad limited edition yang kepala buntal mahalnya. Rm40 satu deck card kot dem mahal tu utk kanak2 sekolah macam aku time tu memang penjajahan wang betul. Kemudian semua orang menggilai game pokemon red, blue, yellow, green, mencari2 cheat dalam internet di samping tidak berputus asa membaca walkthrough games walaupun sepatah haram pun tidak faham bahasa inggeris pada masa itu?


well2,

aku terpaksa bagitahu satu realiti yang korang masih tidak sedari. Pokemon sebenarnya wujud, people. What the whatt maannn r u talking about! rileks2 jangan maki dulu.

sila klik read more jika anda tidak percaya 



Thursday, March 11, 2010

Legend... wait for it.. dary!

Setelah tiga hari berhempas pulas mengerah tenaga membanting tulang bermain adrelina,

melepaskan diri dari terikat dalam helikopter yang ditenggelamkan 180 degree dalam air ,

mencari jalan keluar dalam rumah yang gelap tak nampak apa dan dipenuhi asap,

terjun dari ketinggian bangunan empat tingkat,

berenang di dalam kolam renang dengan kedalaman 20m deep,

bergelumang dengan ombak setinggi dua meter,

dan survive test2 haram jadah yang lain,

akhirnya; 

tadaaa~



Dah dapat lesen g offshore! yeahh. haa haa. Seronok kaw sat. Experience kaw2 neh. Memang tak ada benda lain lah boleh lawan perasaan macam nak bunuh diri bila tengok bawah dari tebing terjun tempat tinggi tu. Perasaan macam prison break yang datang bila nak berenang melepaskan diri dari helikopter dalam air, memang pergh. Truly, truly awesome!

P/S: sapa nak wat training boset gak, tips, jgn buat kat kl, kl tak mencabar wat kat kolam renang tak ada ombak. buat kat miri ade ombak tinggi gila kaw2 seronok!

Sunday, March 7, 2010

hari ini hari dedikasi utk u. just for u.

Hepi besday Amirul Asraf bin Askat. Sesungguhnya anda rumet paling sweet dalam dunia. Moga terus berkekalan dengan si dia smpai akhir hayat tapi kalau nak cari yang lain ajak aku sekali cari sama2. haha. durjana betul aku. Jangan2. Sila setia dengan si dia melainkan ada gadis dayak atau iban yang mahukan anda. Dan kalau nak di miri ni banyak gadis iban rajin2 la book tiket flight datang. kamon la air asia sedang buat promosi 90 ringgit sahaja datang balik miri. muah2 love u rentap.

Monday, March 1, 2010

ini funny

Well well. kenapa nampak muram saja? anda pms? jangan risau jangan risau its okai kami jejaka2 memang memahami keadaan anda walaupun nun jauh di sudut hati kami yakin pms hanya sekadar rekaan gadis2 semata2 untuk mendominasi jejaka sekalian.aha. Don wori don wori. Hari ini seperti biasa kerja di ofis awal pagi adalah melakukan perkara2 lagha seperti mencuri tulang dan bermuka2 buku di samping mengintai2 blog2 untuk mencari bahan2 jenaka. Seperti biasa blog persinggahan harian Dirty Tackle the most awesome funny football blog yang menjadi pujaan hati ada post sumpah paling funny for today sampai terpaksa menahan nafsu ketawa terkekek2 keseorangan di ofis pagi2. Here, i share some with u. Enjoi!

*dicopy straight dari Dirty Tackle: the funniest nonsense football blog*

Arshavin conducts greatest Q&A ever

Our love for Andrei/ey Arshavin is no secret and the latest Q&A with the equally fantastic readers of his official website (which would make spell check cry and then explode) only strengthens that. Here are some choice cuts:

From mika61
Dear Andrey,
I wanted to wish you good luck in this difficult period for you. Don't lose your confidence, YOU ARE THE BEST, do not lose hope, continue to play your football and your success will come back ... Do not lose your motivation please, we're behind you to support you ... Do we still vibrate dear Andrey ! You will find the way of the goal soon !
Best regards - Mickael
Arshavin
: Tnank you

OK, that's not a question and it made my head hurt ("Do we still vibrate dear Andrey"? Do I want to know what that means?). Also, I'm pretty sure The Way of the Goal is a self-help book.

From madam1kristinckao1ou
Hi Andrey,
We were asked to write a paper at school about some athlete and everybody wrote about you! My friend and I took information from your web-site and we got excellent marks! Thank you very much for the site and for your football.
Sincerely, Christine
Arshavin
: I’m glad :)

Again, not a question. But a school where everybody writes about Arshavin and gets excellent marks for it? I want to go there.

From Sayana
Hi Andrey, I want to ask you, do you know where the Republic of Khakassia is? I live there, it’s Western Siberia, and its capital city is Abakan, I want you to come here, it’s my dream. But I’m positive that it will never come true! :(
Arshavin
: Everything is possible….

Start the Arshavin to the Republic of Khakassia campaign now!

From Olga22
Hello, Andrey! Do you have a personal shrink?
Arshavin
: No

A personal shrink? There is no single psychiatrist on the planet that can handle this man.

From veizel
Hi! I’m overweight. What shall I do?
Arshavin
: Lose weight :)

Genius.

From veizel
Hi, Andrey! I am 13 years old and I began to play football 2 years ago.
Do you think I’ll be able to become a professional footballer?
Arshavin
: I do not know.

You'll notice "veizel" also asked the previous question about being overweight. Obviously, Arshavin was too kind to reply to this question the same way he answered the one about having a shrink.

From honeygirl

Hello Andrey! My question might be silly, but the whole purpose of this site is to ask you the questions that interest us :) As far as I know, Orlando Bloom lives in England (I’m not sure where exactly) Maybe you met him somewhere? Well, I guess it’s possible)))

Good luck!
Arshavin
: No.

First of all, honeygirl, compared to the rest of these questions, yours is perfectly reasonable. Secondly, I like how you don't even know for sure that Orlando Bloom lives somewhere in England, yet you still feel compelled to ask Arshavin if they've met.

From kostea
Have you ever been stung by the bees in the forehead or near the eye?
Arshavin
: No, but I’ve been stung once in my behind by a bee.

There are no words.

But wait! Kostea has a couple more pressing questions to finish this up...

From kostea
Have you cleaned your yard from snow in London?
Arshavin: No

From kostea
Andrey, how often do you eat onions or garlic??
Arshavin: It happens sometimes…

Again, this needs to be on television.