Tuesday, November 24, 2009

999.

9 July 2010, Malaysia:

Orang ramai pasti teringin nak tahu apa yang terjadi kepada penjenayah2 yang diburu pihak berkuasa seperti yang dilaporkan media tempatan. Pihak berkuasa masih tidak berjaya menangkap setiap dari mereka kerana masing2 mempunyai skil2 licik utk melepaskan diri di samping bergerak solo instead of group. Namun, atas informasi2 terkini dari orang awam nampaknya jejak2 mereka telah berjaya dikesan. Dibawah ini telah disenaraikan profile2 terkini mereka.

Abang K


Turut sering disalah sebut sebagai Abang Gay. Kedudukan terakhir dikesan di Kerteh, Terengganu. Jenayah terakhirnya ialah konspirasi meruntuhkan struktur pelantar minyak Petronas. Berjaya menyebabkan kerugian beratus juta ke atas Petronas. Penyamarannya sebagai intern kejuruteraan civil mula disyaki orang sekeliling bila mempropose pembinaan struktur pelantar minyak menggunakan 100% material kayu yang disalut tepung susu bina badan. Alasan nya ialah susu bina badan adalah bagus untuk badan tough, teori sama boleh diapply untuk kekukuhan bahan binaan. Informasi terkini turut menyatakan berjaya menyebabkan beberapa gadis Terengganu mengandung anak luar nikah. Untuk gadis2 Terengganu yang lain sila berjaga2.


Bounty Rewards: Setin susu bina badan.


John Labu


Kali terakhir di lihat berlegar2 di Johor Bahru. Jenayah terakhir ialah dipercayai terlibat dalam pengeboman Tambak Johor setelah dilihat asyik mengambil gambar menggunakan D60 di tempat kejadian beberapa hari sebelum kejadian. Menyamar sebagai intern Civil Engineering di UEMLand JB, beliau berjaya membuatkan bosnya stress bila asyik mengambil foto2 candid bos semasa bos sibuk membuat kerja. Rakan2 coworkers turut leka mengerumuni PC beliau untuk bermain PES 2010 di ofis, dipercayai salah satu sebab keuntungan dan produktiviti UEMLand merosot 120%. Turut direport telah kahwin lari dengan gadis pilihan hati secara senyap2 di Singapore tanpa pengetahuan ibu bapa kedua2 belah pihak.


Bounty Rewards: Sebiji bantal peluk penuh karangan cinta.


Si Pemaduk



Penjenayah paling licik ini dikesan latest di Wangsa Maju. Jejak langkahnya paling ultimate sukar dikesan kerana beliau hanya beroperasi di malam hari dan tidak pernah bangun di pagi hari. Rakan sekumpulan juga kagum dengan keupayaan beliau tidur tak bangun2 pagi sampai malam utk seminggu berterusan tanpa henti. Gadis2 di ofis dari kerani sampai akak cleaner telah mangsa ringan ringan dan persetubuhan haram beliau setelah cair dengan ayat2 manis pemaduknya. Jenayah terakhir ialah terlibat dalam kes penculikan dan mengacu pistol ke kepala Dr. Nik, pemilik syarikat Dr. Nik & Associates setelah asyik disound Dr. Nik akibat tidak pernah datang kerja dan manjang escape. Setelah itu beliau telah cuba mengambil alih syarikat dengan cuba mendaftar secara haram penukaran nama syarikat menjadi Dr. Madi & Associates tapi tidak berjaya sebelum jejaknya lenyap tanpa kesan.



Bounty Rewards: Sebatang rokok. Masih useless dan perlu ditembak mati.


Si Sampan.


Terakhir dikesan berlegar2 di menara Dayabumi, KL. Jenayah terakhir ialah pengeboman sebelah menara KLCC setelah stress dengan tempat kerja company KLCC Holdings. Dikatakan bersembunyi di rumah milik bapanya En. Azhari di KL. Kegiatan memainkan dan dipermainkan perasaannya juga masih diteruskan sehingga dengarnya agak2 critical state beberapa minggu ini tapi bijak merahsiakan hal2 terjadi hingga tiada siapa yang tahu. Juga dikenalpasti sebagai punca kebangkrupan KLCC Holding bila menyeludup beratus juta Ringgit Malaysia untuk simpanan masa depan. Dikatakan mengalami excessive delusional state bila sering mengaku diri sebagai manager team Real Madrid FC di tempat kerja sampai orang sekeliling terpinga pinga.

Bounty Rewards: Tawaran menjadi assistant manager Real Madrid FC.


Abang Rentap.


Representative masyarakat orang asli dalam kumpulan ini dilihat kali terakhir di Melaka. Ya, kumpulan ini memang dibentuk berdasarkan prinsip 1Malaysia maka wakil macam2 kaum ada. Jenayah terakhir dipercayai menyebabkan Petronas Penapisan Melaka rugi beratus ribu bila beliau menyumpit tangki reaktor utama sampai leak demi membuktikan kemampuan sumpitan beliau kepada orang ramai. Disyaki memblackmail bosnya secara diam2 bila tiba2 bos Petronas Penapisan Melaka mengaktifkan rules baru untuk semua memakai cawat daun pisang di tempat kerja menggantikan uniform rasmi. Beroperasi secara duo dengan seorang lagi penjenayah Si Quek. Turut sama mengalami delusional state apabila asyik mengaku sebagai manager Arsenal FC dan bertanya2 tips FM2010 setiap lima minit dari coworkers lain yang sibuk bekerja sampai mereka stress.


Bounty Rewards: Sticker 1Malaysia + Tshirt Oren Siswa Benci Dadah.


Mr. Pop


Kali terakhir dikesan di KLCC. Berjaya menyelamatkan diri dalam kejadian pengeboman menara KLCC oleh rakan sekumpulan sendiri Si Sampan. Jenayah terakhir meracun bos departmentnya di KLCC dengan bahan kimia ciptaan sendiri setelah bos cuba mintak pinjam kereta skyline nya. Peratusan attendance ke office kurang 31.4% dengan lebih banyak masa dihabiskan tidur di tengah jambatan KLCC. Beliau juga dikatakan telah selamat bernikah dengan seorang amoi berkulit gebu namun tak dapat dipastikan identiti. Mr. Pop juga adalah dilaporkan sebagai seorang yang bussiness minded dan multitasking bila turut aktif menjalankan perniagaan sampingan membuka restoran di cafe world Facebook sambil menghebahkan diri sebagai manager Liverpool FC kepada orang ramai di jalanan.


Bounty Rewards: Sekeping gambar amoi berkulit gebu.


Si Quek.

Penjenayah berbangsa Nepal ini paling mudah dikesan kerana diameter ukur hidungnya yang extravaganza. Dilihat paling akhir di Melaka bersama2 Abang Rentap. Juga menyebabkan kerugian beratus ribu kepada Petronas semasa persaingan menentukan hidungnya vs sumpit Abang Rentap sapa lagi kuat. Dengan ekspresi wajah yang sama setiap masa beliau menghentak hidung ke sebuah tangki reaktor Petronas Penapisan Melaka sampai leak juga. Menurut interview bersama seorang Aci, 44, " Ayyo aci memang dendam sampai sikarang sama ini orang. Dia ini pernah langgar saya sama anak2 atas motor smpai sakit jatuh aduhh. Aci hope pihak polis itu jumpa saja ini orang terus bunuh sampai mati. S%*!&##! (selitkan carutan dalam bahasa india)". Maaf kepada pembaca aci punya language agak tunggang langgang. Tak 1Malaysia betul Aci ini.

Update: Semalam Aci itu telah dibunuh secara kejam dengan kesan hentakan dalam yang berbentuk hidung dilihat di tengkorak kepalanya. Pihak polis masih tertanya2 dan mencari identiti siapa pembunuh itu.

Bounty Rewards: Tiket bercuti ke Nepal 3 hari 4 malam.


Ah Jaw.


Paling terakhir penjenayah berketinggian kurang tinggi ini dikesan di area KL. Jenayah terakhir yang dilakukan adalah jenayah penipuan kelas atasan bila menyonglap duit company Jurutera Perunding Wawasan KL sebanyak lima ratus juta ringgit untuk kegunaan diri sendiri di kelab2 malam di sekitar Kuala Lumpur. Pihak berkuasa telah lama mengesan jejak langkah beliau tapi kerana sifat pailang yang kukuh beliau masih bebas sehingga kini. Dikatakan telah dianugerahkan sebagai King of the Civilians. Masih tidak pasti sama ada itu adalah gelaran sebagai raja untuk semua orang2 awam atau pelajar kejuruteraan awam sahaja. SPR sedang memerhatikan beliau dengan rapat atas tuduhan merasuah housemate dengan kerepek2 lebihan dari party civil. Gadis2 dan bapuk2 semua dinasihatkan berjaga2 dari terpikat dan tertipu kerana jejaka ini mempunyai asset cute yang high class dan mencairkan.

Bounty Rewards: Kerepek jajan yang rangup.


Sekian kata, moga mereka semua berjaya dalam jenayah2 yang bakal dilakukan. gudluck kawan2! jumpa lagi di rumah yang sama lapan bulan lagi muah2.

Thursday, November 12, 2009

Well said, well said.

Hi all. Ye ye aku tau korang nak maki aku esok pagi pukul 900 pagi ada final exam economics engineering tapi still mahu buat post baru pada jam 1245 pagi. Tapi aku terpaksa, since tiba2 tadi dapat email yang agak2 touching yang aku sure korang pasti jeles bila baca sebab kawan segroup korang tak buat camni untuk korang. Aih2 touched betul.

Emel ni dari Mokgatla, groupmate ETP aku. Dia international student dari South Africa cos EE.
Aih. Bacalah. Touched btul bila baca and teringat penat lelah kerja2. Thanks Mokgatla. U r the best groupmate too. Tak sempat lagi balas email dia but sure, well said, well said.=) love u all etp mates group 32!

Hi,

Let me take this opportunity to thank you for being great teammates in our ETP mandate. It was not easy, but I am happy we pulled it off without any major hiccups. Our multi-disciplinary integration worked well and surprised a lot. We might not have gone through to EDX (who cares about EDX anyway?), but a lot of people acknowledged the masterpiece we came out with. With such limited time we had, it was really breathtaking to have developed such a product from scratch.
From you guys, I learnt a lot and will always be grateful to you for teaching me so much more. It was indeed a great experience being in your midst and learning from each other.

Haziq: What can I say about you? You are such a great leader. Your confidence in us was really helpful. You never shied away from your responsibilities and led us with aplomb. Your management qualities are really marvelous. Your mechanical knowledge really came in handy. Most importantly, your willingness to learn from other team members makes you an excellent leader. If only this world could have leaders like you. You managed to juggle your leadership responsibilities with those of being a mechanical champion and you excelled well. We were successful because of you. You steered our ship to calmer waters.

Wan: The mood you brought to the team helped a lot. I couldn't help but marvel at your calmness. Even through difficult times, you still found a way to smile and boost the team's morale. You are such a great leader. You helped Haziq well in executing the leadership of the team and you did it with flying colours. I learnt a lot from you. Now I feel like I can enter a mechanical engineering class and still come out with a degree. Your design capabilities and never-say-die attitude are out of this world. You were really a breath of fresh air in times of need. Your strong character is the most important attribute I saw in you and it helped to build a great team.

Anas: Wow, what a crazy idea that was!!! I wonder how you came to think of it in the first place. You are really a great philosopher and this idea shows how much of a family oriented person you are. I like the fact that you were always open to suggestions from other team members. You took your time to make us a great team with your idea. Your willingness to perform duties that seemed far off your expertise helped us a lot. You never restricted yourself, but were always willing to explore and venture into new horizons. Your support to our leaders was phenomenal. Your chemical knowledge is what our world needs to ease the burdens we are subjected to.

Raizil: What an economist! Your financial expertise is what our governments need. You took the responsibilities without any complaints and accepted to do what seemed to be out of your scope. Your desire to learn came in handy at the end. Your contribution to the team was very incredible. Though we were not building the Penang bridge, you still managed to help us in bridging the gap of skills within the team. Your down-to-earth attitude when dealing with us was priceless. You supported Haziq very well and thus made a great contribution to the team. Your help in technical areas is highly appreciated and noticed.

Zahidah: Thanks for being such a driver in the team. You kept the team organised and professional in all you did. I guess we gave you a lot of problems especially with our last minute works, but you never lost hope in us. You kept the team going even when the stress levels were skyrocketing. Your desire to learn from us is what made us a success. It must have been really difficult working on something that was not directly related to your field, but you still stuck around and shared the most of great ideas. Your management skills are really enterprising. With you, we managed to meet all our deadlines and targets without fail. You steered us in the direction of total progress. Your hard work in doing things that you might not have thought you would before was really great.

Thank you guys again for being such great teammates and people. I did not only learn the technical aspects from you, but also the soft skills needed to be a completely well-rounded human being. Please continue to do the great works for the rest of your lives. I believe that your total contribution, effort and attitude can help transform the world into a better place. They are the recipe for the betterment of humankind.

I wish you all the best in your future endeavours. May God the Almighty be with you throughout your studies and beyond. Have a great time during your internship next semester. Continue to learn and share knowledge with those you will be working with like you did in this semester. Your great attitudes rub off very nicely on others, I am a better person today because of you guys. I am more knowledgeable than I was before we started working together. Good luck with your exams. May God continue to shower you with all His blessings.

I would also like to apologise for anything I might have said or done that may have offended (directly or indirectly) any of you during our time working on our project. I am really sorry if I somehow didn't meet your expectations.

Kind Regards,
--
Mokgatla "Abby" Lefawane
Electrical and Electronics Engineering
Universiti Teknologi Petronas

Saturday, November 7, 2009

Konfesyen.

Final Preparation Data.
Foundation= 3 minggu sebelum final.
1st year= 2 minggu sebelum final.
2nd year= 1 minggu sebelum final.
3rd year= ___?

Kawan2 sila fill in the blank. Korang cuma perlu interpolasi data diatas sahaja untuk tahu jawapannya. Ya. aku terpaksa confess semester ni preparation untuk final paling sampah sepanjang hidup di UTP. Walaupun cuma 4 final paper yang perlu diambil tapi boleh dikatakan otak lansung kosong untuk 3 subjek. Kosong. Kepada adik2 junior, ya ini memang graf yang sama akan dilalui oleh semua pelajar utp. Tahap kemalasan adalah berkadar terus dengan tahun dan semester anda stadi. Jadi janganlah bermimpi jika korang malas sekarang bila anda masuk year depan anda tiba2 rajin. Anda cuma akan bertambah malas tahap kutu lepak tepi divider sambil bermain gitar tengah maghrib. Betul tak tipu ni.

Psst. Doakan aku berjaya. 4 Papers. God please be with me.

Wednesday, November 4, 2009

Circus

Ini lagu yang menawan hati dan jiwa aku sekarang. Fun betul jika korang dengar pasti tersenyum riang tatkala kematian awek sekalipun (hiperbola2 kucing). Tapi jangan pula bunuh awek korang kemudian try dengar lagu ini untuk membuktikan ayat aku tadi. Nanti aku dituduh penyebar dakwah sesat pula.

MC MONG - CIRCUS




MC Mong ni memang funny. Dia also comedian but at the same time penyanyi solo lelaki paling popular Korea. Lagu2 dia banyak kelakar, easy-listening dan comel tahap kucing jiran sebelah. Korang boleh usha track lain MC Mong seperti Ice Cream, Indian Boy, Invicible, Horror Show dan banyak lagi. Memang bes pasti tidak bosan lah! Video clip dia pun semua gila2. Tak satu pun video klip dia bosan. Betul nih tak percaya tengok sendiri. Fast2. Ok aku terpaksa sambung stadi untuk final semula (-_-")

Monday, November 2, 2009

Barbie Que!


Ahaaa. Usah risau dengan tajuk di atas. Aku tidak memaki siapa2 atau mana2 Que, sama ada Que Haidar, Que Effendy atau pn mana2 Que yang lain. Tapi Que Haidar memang barbie sebenarnya. Lakonan dia dah la menyakitkan hati lepas tu muka dia macam pelepah kelapa tapi dapat meniduri Linda Jasmine.




Camni, tujuan sebenar post ini adalah berkaitan Chemi Barbeque + Family Outing utk batch Chemical Engineering 3rd Year 1st Sem. Event ini berlansung petang dan malam Sabtu 31 Oct lepas, dengan over 3/4 jejaka2 dan gadis2 batch hadir. Memang mantap dan supportif jejaka gadis chemy skalian nih. Ada yang tak dapat datang makan2 tapi tetap datang tolong2 or join tengok2 sekejap. Memang terbaiklah. Tak sia2 perit zahir batin Brian jadi project manager bbq nih. Dah macam bermastautin dalam bilik aku dan Rentap dah dia manjang datang berdiskusi tentang bbq sejak sepuloh hari sebelum tarikh kejadian. Dengan tiga kepala kami yang sengal2 sahaja ini memang tak cukop kalau tak ada Tasha Aira Hazim Apon Picuk Fendy dan laen2 join skali organize. Kepada anda2 yang tak tahu Brian memang gave all his best utk bbq nih maka aku tabiklah sahabat aku sorang nih. Anda boleh usha dalam kepala otaknya cuma ada bbq sahaja sepuloh hari ni. Walaupun gaya blur2 anjingnya tetap ada tapi tak apa tetap berjaya jadi PM terbaik! Bawah ni adalah Brian a.k.a Arif Sazali untuk yang tidak kenal.



Seperti yang diplanning selain start bakar2 bbq pada petang kami juga ada games session. Games yang mendajal orang memang jadi pilihan organizer seperti kami, seperti games makan pisang tergantung ala2 monkey, makan jambu dalam air berkadar temperature seperti ais, dan minum air pelik yang mampu membuatkan anda muntah walaupun anda tidak mengandung. Games petang tu dimeriahkan lagi bila hujan lebat turun maka dari main games semata2 diorang turut start main hujan sekali. Apa lagi perasaan korang dapat rasakan bila ramai2 bersama batch korang bermain ujan sama2 macam dulu2? Gila enjoy! =D


 
 
 
 
 

Next Session malam adalah untuk bbq dan gift exchanges between semua orang di area parking depan Chanselor hall. Nice gak ni. Semua makan dengan kenyang dan gembira. Aku dapat doll Patrick dalam cerita SpongeBob. Gila nice. Since semua nama pemberi adiah adalah rahsia maka sampai sekarang aku wonder sapa bagi. Kalau aku tahu sapa memang aku bagi adiah menarik time next besday dia! After makan seperti biasa sesi wajib photoshoot bersama labcoat beramai2. Kacak betul semua.





Chemys guys girls n gays saya memang sayang korang lah! Thanks semua yang support dan tolong sekali. Terharu betul kami semua. Sweet gila lah korang. For more pictures sila usha album di facebook ya thru links di bawah yep.
Session Games Petang.
Session BBQ Malam.