Thursday, October 29, 2009

Ze Bimbo called Scarlett Jo.

Psst. Sini bisik2. Aku tau izni dah post dalam facebook tapi aku rasa ini adalah terlalu sesuai utk menjadi material Goreng Pisang Cucur Udang maka aku publish disini juga. Untuk anda yang blur UTP sedang kempen mpp dan sana sini orang ramai mengiklankan calon pujaan masing2 termasuk la di status gtalk. So ladies and gentleman, sit back, light on your cigarettes and enjoy.

(Bulat2 dari post fb Izni Mus)
Pada suatu hari yang indah

watak1 ;; pepel @ nurain binti rahman 11614
watak2 ;; anas @ ahmad anas anas sile isi no id sendiri aku tatau

nenasoren: vote for #88!ini status gtalk anas promot rajo

pepel:
haha
rajo msuk ke jd mpp
wahh
seyes ke nie

nenasoren:
aah

pepel:
ak nk vote la cm nie
wahh

nenasoren:
aa
vote a
bgs2

pepel:
cm ni rajo kne bw keamanan ler

Sent at 11:34 PM on Monday

nenasoren:
da tu
sapot a
wat set as my pic
rajo lambang kbangkitan plajar neh

pepel:
dah2
ni ak xnmpk poster dier pown
wahh
xsgka rajo msuk eh
hahahaha

nenasoren:
ada je
ko x pasan

pepel:
ye ker
kt mn
ak bnyk nmpk poster dak2 ni

nenasoren:
ala
byk
ko tak g klas

pepel:
aikk..tp rajo intern kot sem dpn

nenasoren:
ko tak tau katne kot

pepel:
ohhh
hrus ah sokong rajo!
bkn rm!
bgos2
ak suke nii
ak nk sebrkn nie

nenasoren:
bgs2

pepel:
hahaha
ak dh sebrkn
tp kn asal no 88
jauh kot
rmai ke msuk

nenasoren:
bleh pilih no ikot no yg kita nak actually
tp if no tu org len dah plih tak bleh a

pepel:
ohh..ye ker
ko ni mcm prnh msuk

nenasoren:
aku tny rajo la
aku pn curious gk dmit

pepel:
sial anas
hahahahaha
mnipu ak demmit
pilin ckp tipu
malu kot
ak promote kt rma org nie
adoii
sial

Sent at 11:45 PM on Monday

nenasoren:
la
btul la

pepel:
aha btul2

nenasoren:
ko tak nmpk poster kt bwh ke

pepel:
pilin ckp dier tpu ak
ak xnmpk
tp ak nmpk rajo trun bwh tdi
cm sbuk je

nenasoren:
oh yea a
mmg a

pepel:
tp snyp je rajo msuk
cm underground jer

nenasoren:
ye a
lawan rm
bkan sng nak mng

pepel:
bole 2
kne bg taw dak2 rumah nie
iskhh
dc kot
bnyk bnd
hahaha
ak tgk gtalk rajo
dier ckp mkanan free
ye ye la dier 2

Sent at 11:51 PM on Monday

nenasoren:
haha
underground kena kuat sket kempen
ayat2 manis kna byk


Sent at 11:51 PM on Monday

pepel:
ans xgune
penipu
ambk makian ak nie

Sent at 12:48 PM on Tuesday penekanan hari isnin dan selasa

nenasoren:
hahaha
budoh sgt
sumorang komplot nk tpu ko
did pilin abra skali
haha


Sent at 1:39 PM on Tuesday
pepel:
haat gle
smua org kot
hahaha
xgune korg
xgune

nenasoren:
haha
ko yg bodo
ktorg glak kaw2 kot
haha

pepel:
mn ad
ak jujur kot
nseb baek ak trun blik xera
xera ckp
xgune tol nyer kwn2

Sent at 1:54 PM on Tuesday

nenasoren:
haha
ko tlalu bodo kot
pilin siap da btau
leh tarik balik
ko pcaya camtu je
haha
tym pilin btau ko tu
aku cpat2 suh dia tarik blk join tpu ko
haha

Sent at 1:55 PM on Tuesday

notakaki::
ye pepel itu rumet saye;;cumilkan??
mampu mmbuat esah izni pilin gelak sepetang smbil berguling atas lantai terkeluar air mata;;
kami nk kongsi kegembiraan di fb pula ;)


lanjutan: chat antara Habra dan Pepel pula.


Misz_Wawa:
wahhh pel
bgos2 sokong rajaw
hahahaa
nnt mase voting

Ain_Pepel:
hahahaha

Misz_Wawa:
turun taw

Ain_Pepel:
mst2
kol bpe?
ble2
ak ajk rmai2
kte kne pilih org bkn rm hbra
lgipown kwn2 k
kn*
hahahaha

Misz_Wawa:
hahahaa
btol3
bgs2~

Ain_Pepel:
tp poster rajo xnmpk wei

Misz_Wawa:
ajak kawan2
ade ni kt bilik ak
ak x tmpl ag
blok pompuan ak pegang
hahaha
bese la
dak2 ni
progress lembab sket

Sent at 11:54 PM on Monday

Ain_Pepel:
ohhh
ok2..sok ak ajk rmai2
kol bpe sok hbra?

Misz_Wawa:
haaa
x sure la pel
kol 11-2 kot
huhuu

and soon after that..

Misz_Wawa:
hahahaa
dye nak turun bilek xera wey
nak promote kt dak2 umah xera
haha
tgk pel sggp trun blik org promot
haha


notakaki::
diakui pel mmg seorang yg berhati mulia;;die mst supot korg punye jd kipas susah mati;;pel kami syg anda~


ze king!

Saturday, October 24, 2009

Happy Birthday Ain!



Hari ini 24 Oktober dan 445 pagi, ialah hari jadi teman UTP adik junior course Kejuruteraan Elektronik dan Elektrikal , Nur Ain bt. Haji Misnan. Lihat gambarnya di facebook, chantek bukan? haha. Wet n wild sangat kawan aku sorang nih. Aku mengenali NurAin Misnan ketika kem Belia Benci Dadah Rakan Muda disember 2008 namun entah apa silapnya kami lansung tidak pernah berkomunikasi. Sampai lah awal semester Jan 09 apabila seorang lagi member BBD Insyirah mengajak aku menyertai sesi lepak dinner bersama2 dengan NurAin Misnan di V5 baru kami mula berkomunikasi walaupun sesi itu hanya dipenuhi kisah dia berbangga2 disambut meriah peserta2 BBD ketika lepak di felda Ijok. Sejak hari itu, kami mula berkawan dan sering melakukan aktiviti2 seperti mengumpat dan usrah bersama-sama. NurAin Misnan memang dikenali sebagai seorang gadis kelakar dan ganas selain turut didambakan jejaka2 di UTP jika korang lihat list skandalnya yang berhelai2. Tapi, sebenarnya anda tak tahu dia juga merupakan seorang gadis sensitif dan penyayang. Mari, aku guide korang semua kenali Ain Misnan dengan lebih mendalam sambil sama2 mengucapkan Selamat Hari Jadi ke 20!

1. Chocolate kegemaran Ain adalah Cadbury. Tapi jika anda bagi apa2 jenis saja jajan dia akan terima. Menimbulkan tanda tanya kerana berat badannya tetap maintain mampu terbang bila ditiup angin sepoi2.

2. Huruf kegemarannya adalah D. Tapi baru2 ini huruf paling dibencinya adalah D. (Metafora sekali point ini. Haha.)

3. Jangan korang cabar Ain dalam merempit. Ya. Jangan berani cabar. Tidak2 jangan salah faham Ain bukannya minah rempit. Dia lebih layak diberi gelaran mat rempit terus. haha. Pernah eksiden motor sehari sebelum interview, tapi tetap maintain cool. Segamat adalah zone rempit biasa Ain sambil mempewwit2 awek2 yang lalu lalang.

4. Aku tak pernah tengok Ain Misnan mengamuk. Dia memang mengutamakan jaga hati semua orang. Walaupun kadang2 sampai dia sendiri pressure tapi dia still simpan demi jaga hati semua orang dan buat semua orang suka pada dia. Sweet, kan?

5. Jika anda baca blognya, anda akan rasa ada sumthng wrong dengan gadis ini dari segi bahasanya yang pusing2. Tidak2. Ain Misnan bukan keling. Dia cuma terenchat sedikit. Ramai kawan2nya juga menyokong fakta ini bahawa Ain adalah terenchat.

6. Bila Ain kata kan dirinya chantek, semua orang sila mengangguk2 simbol setuju untuk elakkan Ain kecil hati. Anggap saja perkataan chantek itu adalah sinonim lain untuk sengal. Perasan chantek adalah sebati dengan Ain Misnan. Well maybe Ain akan kekal chantek jika dia buang segala koleksi tudung indon dan tudung yuna dalam almari nya.

7. Di sebalik sikap rock nya dia adalah seorang yang jiwang. Setia dan hopeless romantic juga. Characteristic2 fan Nurkasih yang tipikal. Kadang2 menangis dan down tanpa sebab. Haha. Jangan lupa deal sekaton air kotak laici bila bertemu jejaka baru pengubat sepi ya.

Well Ain Misnan memang merupakan seorang kawan yang sweet & baik hati. U can always depend on her to be ur fren wherever in need. Ikhlasnya, anda tak akan pernah bosan dengan Ain. These 10 months of knowing her were really fun. You can say you are blessed when you have her as your friend. To Ain, happy birthday & semoga tuhan merahmati anda in everythng you do. Hepi Besday!


Sunday, October 18, 2009

raya hebat: versi oktoberfest.


Raya hebat: versi anas sudah muncul. Haha. Saja2 plagiarize ainmisnan sebab dia ada buat post terakhir raya hebat. Anggap saja versi raya deepavali kerana raya aidilfitri telah lama berlalu.
Minggu ni sememangnya minggu pack dengan kemeriahan penuh dengan aktiviti samaada yang mendebarkan mengenyangkan mengejutkan dan memeningkan. Korang bersedialah untuk dihidangkan gambar2 exotic dan erotic sambil mengunyah maruku hadiah jiran india sebelah.


Inilah projek engineering kewl yang digembargembur kan tu. Jika anda seorang yang pemalas, berat tulang, amat busy selain sering busybody, dan tak ada masa untuk melipat baju anda dari laundry inilah solution anda. Dengan satu button korang akan dapat lipat baju korang senice mungkin. Kepada gadis2 kalau anda tunjuk baju hasil lipatan device ini kepada bakal mak mertua korang sambil berlagak konon2nya anda yang lipat sendiri sure hantaran korang akan naik. Ya, ladies and gentleman, guys girls and gays, ini dia electronic tshirt folder, FlipFoldtronic! Kewl kan. Hasil kerja original group ETP 32. Time presentation impressed gila ah evaluators tu. Dah a mat saleh evaluate. Memang nice.


Ini ibarat serangan israel kepada civilian innocent yang sedang lena nyenyak. Gambar terpaksa dicensoredkan kerana tak elok untuk tatapan umum selain mengelak incoming calls ke telefon aku mencari strip dancers. Memang dajal paling ultimate setakat ini. Pape pun thanks kawan2 yang wish aku selamat hari jadi tak kira di handphone (dem tu memang telefon bukan walkie talkie lah!),facebook dan laen2 lagi. Kamu semua sweet.



adik beradik crows.



Kemeriahan seminggu ditamatkan dengan grand dinner Village 3 bertemakan Titanic. Atas kapal cruise weh. Kagum tak kagum tak. Haha. Mesti kamu semua di universiti lain seperti UKM dengki kan. Haha. Dont worry walau mewah mana pun kami UKM still menang semata mata kerana terletak di Bandar Baru Bangi the great.





Friday, October 16, 2009

Adios!



Hadirin sekalian inilah lagu fevret paling fevret saya skarang. Title: Adios Artist: Eun Ji Won. Selain artist dia ni comedian gak dalam variety show 2 days 1 night a.k.a Eel Bang Eee. Sumpah kelaka mamat ni.Dengar aa.

Why baby why
Why baby why
Why baby why
Dont tell me a lie
Why baby why
Why baby why
Just say goodbye

Dont read this. A very, very, very lame honest post.

See you smiling every day
hide the way i feel

want to tell you everything
but my lips are sealed

feelings for you are locked away
pushing it away but they never go

i never cease to by amazed
how beautiful you look

now my heart will suffer in silence
because of the chance i never took.

Friday, October 9, 2009

Flipfoldtronic itu indah.



thanks kawan2 etp grup 32.
thanks haziq, wandet, raizil, mokgatla, zahida.
anda semua terbaik.
thanks rakan2 laen juga atas bantuan tak kira apa2 jenis.
puas hati gila dapat setelkan projek engineering ni.
terharu betul.
padahal evaluate by supervisor pun belum lagi.
kepada semua orang dipersembahkan pelipat baju elektronik atau nama omputihnya electronic tshirt folder atau nama kacaknya, Flipfoldtronic!
anda dpt melipat baju dlam masa 3 saat, dengan option utk menyembur wrinkle reducer atau shirt refreshener lagi.
Ya ya cool kan?
Sapa nak beli mari2 murah2.

Wednesday, October 7, 2009

Soalan untuk anda kalau anda rasa anda awek.

ok para gadis2.i have a few questions that a guy would like to ask you. Please answer me as im really curious until tidak tidur malam memikirkannya.Padahal buang masa melayari internet tak tidur malam. Haha. Semua girls berhormon estrogen,tidak bermisai atau berjanggut, tak kira tinggi rendah pendek cantik huduh dan gemok kurang kurus boleh menjawab. Kalau jawab dalam hati pun tak apa aku anggap itu telepati antara kita berdua sahaja. sweet sangat.Yang lelaki ada bahagian feminin menguasai diri pun boleh jawab.

1. Mengapa girls suka berdrama telenovela dengan balak2 mereka? Ya lah jejaka semua kan selalu lebih suka hidup yang simple. kadang2 tidak ada hal tiba2 boleh bergaduh. Lebih sadis bila si gadis tak ada point dan tahu dia salah lalu menggunakan ayat ini "This not about this thing only, but for everything i summed up n hold up dari tahun lepas!" tatkala gaduh akibat si jejaka menegur sikap si gadis malas berjoging (scenario onli).

2. Soalan objektif. Anda rasa PMS adalah lesen anda untuk marah2 dengan harapan jejaka tidak memandang serong dan fikir anda seorang yang suka marah2?
A- Setuju B-Tidak.
By the way sekali mana2 gadis marah2 even pms kami jejaka akan memandang serong dan terus assume anda seorang yang pemarah dan emosi tidak stabil sepanjang masa. Haha.

3. Apakah perbezaan Kotex dan Laurier? Bagaimanakah anda semua membuat pilihan tepat?

4.Mengapa kaum hawa suka membebel?

5.Kenapa hantaran gadis sekarang mahal sangat? Kadang2 kalau graduate universiti smpai belasan puluhan ribu. Itu belum kalau lepasan PHD. Mana lah tahu nak mengorat lecturer ke.

6.Kenapa gadis2 semua boleh berjalan di shopping complex tiga jam tanpa rehat dan akhirnya tidak membeli apa2? Kamon lah tiga jam itu sangat berharga. Mengikut statistik jejaka 2 match dota, 15 match PES, atau 2 video penuh Maria Ozawa boleh ditonton dalam masa 3 jam. (ini information dari Madi Si Goggle aku tak tahu pun).Haha.

7.Mengapa gadis2 ada banyak kasut? setiap kali anda membeli belah juga anda akan mencari kasut baru walaupun bertimbun di bilik.

8.Kenapa most of u hanya kenal Cristiano Ronaldo tidak kenal Gerrard?

9.Kenapa gadis2 zaman sekarang tidak tahu masak? Kamu tahu tak kami jejaka suka makan di rumah?

10.Lagi sekali berkaitan PMS. Adakah ia hanya rekaan semata2 tanpa penjelasan saintifik sekadar untuk memarahi si jejaka?

Jangan salah faham dengan soalan2 ini ,seperti pasal soalan2 about couple pun semua hanya observation rakan2 lain sahaja diri sendiri masih bujang terlajak jadi tarik balik perasaan menyampah anda.

Diharap gadis2 semua dapat menjawab keraguan di hati kami ya!

Monday, October 5, 2009

flash forward.



anda seorang ejen fbi sedang drive mengejar terrorist. tiba2 anda pengsan.
anda seorang doktor sedang membedah pesakit, tiba2 anda pengsan.
anda seorang jejaka sedang cuba commit suicide, tiba2 anda pengsan.
anda seorang hot chick sedang ber ehem ehem, tiba2 anda pengsan. (ehem2 adalah subjektif bergantung kepada apa yang anda fikirkan pada fes time anda baca.dan saya tahu anda fikir apa.haha. u pervert)
anda semua pengsan selama 2 minit 17 saat.
ya, anda semua, seluruh populasi dunia, pada masa yang sama.
dalam pengsan anda terbayang anda sedang bersama lelaki lain yang bukan suami anda.
dalam pengsan anda terbayang anda sedang diburu assassin.
dalam pengsan anda anda terjumpa anak yang telah lama meninggal.
semua orang mengalami visi apa yang akan terjadi pada masa sama 6 bulan akan datang dalam mimpi 2 minit 17 saat mereka..
now u know what future holds, what will u do?
Would you stand still if you knew that six months later your marriage is going to end?
Would you give up hope if your dead daughter appears right in front of you?
And what if you didn't see anything? Does that mean that you are not going to be alive six months later?
What will you say if there is a proof that the whole human populacy black out is becaused by conspiracy? by human themselves?

Whoaa. menarik tak? haha. Smart kan. Ni la sinopsis drama bersiri terbaru, Flash Forward. Sudah dihebah2kan sebagai siri baru dengan potensi terbaik selepas Prison Break dan Lost. Siri ni penuh dengan kejutan dan tanda tanya yang buat anda tertanya2 "mengapakah?", "bagaimanakah?". And i will say it is the best combination of both lost and prison break, similar dgn lost dari segi style penceritaan and ofkos bila ada words agent fbi, conspiracy, mindtwisting clues and hints, mesti la agak2 similar to pb. don wori girls banyak jejaka hensem dalam ni. dan don wori juga guys hot chicks pun ada juga. haha. kawan2 semua korang mesti suka cerita ni! jom2 tengok dont worry baru ada dua episod u didnt miss anything yet.

(aku pengsan sekarang dan nampak semua orang sedang beratur belanja aku makan sambil memuja2 6 bulan akan datang )

dan ini artikel dari www.flashforwardblog.com

4 Reasons Why ‘Flash Forward’ Could Be The Next Big Thing

1) It already has great source material. Being based on the novel by Robert J. Sawyer, the show has strong and successful foundations from which to build its story. There’s no doubt that the show will expand on the themes laid down by the novel, which should be fun for all concerned.

2) Lost fans will be looking for the ‘next Lost’. As a ‘Lostie’ myself, Flash Forward feels like one of the few candidates that can take up the mantle. Nothing will compare to Lost, but Flash Forward has the potential to be its own monster.

3) One of the core reasons that attracted me to Flash Forward (and hence creating a blog for the show), is the potential scope and relevance of the story – it has a “we’re all in this together” vibe, and that’s a crucial theme for any overarching series with hopes for mass appeal.

4) The show already has a strong buzz surrounding it. This could be crucial in bringing the show to as many eyes as possible.

Thursday, October 1, 2009

post rawak serawak kembali.

Poll Asisuzurans.
Konklusi Poll Mereka yang dijangka kahwin paling awal adalah seperti berikut:

Que
2 (8%)
Kash
1 (4%)
Rajo Amad Farhan
1 (4%)
Rentap
11 (47%)
Anas
7 (30%)
Madi the man
2 (8%)
Popeye
1 (4%)
John
10 (43%)
Muaz Azhari
2 (8%)
Syahir Vince
1 (4%


Nampaknya Rentap menang selesa dengan 47 % dari vote. Maka kawan2 semua faham2lah jangan buat2 tidak tahu untuk persediaan hadiah kahwin. Janganlah asyik set gelas dan pinggan saja kedekut betul. Demi sahabat tersayang apa salahnya set perabot, set televisyen, hatta set menyumpit sekalipun. Transport nak pegi? jangan risau. Tak semestinya anda kena naik rakit. Tapi ingat. Jangan sesiapa pakai cawat. Itu biadap!


Sebab itu pakaian rasmi pengantin. Haha. Dont steal the thunder.


[maaf zahir batin abe rentap muah2.selamat berbahagia dengan lindon.]


Latihan Industri.
Oh ini satu topik yang hangat dan menyakitkan hati kepada pelajar2 3rd year 1st sem secara amnya. Yang 2nd year 1st tu diam korang budak kecik. Kami golongan2 yang masih tidak dioffer mana2 tempat internship tak kira Petronas atau company laen sentiasa dalam keadaan suspen setiap kali membuka email dan placement status yang baru diupdate SIIU, namun selalu diakhiri dengan kehampaan dan makian separa sedar. Ada yang dah dioffer sampai BASF Germany tatkala aku kilang biskut bangi pun tak mahu offer. Tak apa. Positif. Maybe dorang saje tak mahu offer tempatan & overc sebab ada offer lebih hebat. Maybe intern di planet laen. Ya. Intern di planet laen. Jangan terkejut kalau soon anda semua boleh berbangga anda kenal intern planet laen pertama Malaysia. That time who cares about that Sheikh Muzaffar dude.

Dinner v3
Semua orang sila datang dinner V3 Banquet Night di Undercroft pada 16 oktober ini. Saya jemput penuh ikhlas tak kira walaupun anda adalah pak gad ataupun isteri pakgad malah anak menantu pak gad sekalipun. Dengan tema Titanic, RM 25 saja anda dapat makan apa saja anda mahu even Kate Winslet sekalipun. Tapi nanti anda akan nampak kanibal sedikit. Melainkan anda nak makan Kate Winslet cara lain.. Ehem2 anda pk apa tu. Haha. Ni semua pasal intern tak dapat lah ni dah meraban! Urgh. Mari2!

Kad Raya.
Jika korang rasa bf/gf/kawan2/orang gaji korang sweet, kawan2 aku lagi sweet sebab bagi kad raya letak atas meja. Thanks Rajo dan Muaz. Oh dan juga untuk Rajo takziah atas kereta yang eksiden dilanggar gadis tak cun moga2 boleh diconvert skyline secepat mungkin.