Friday, September 25, 2009

Terjah Kotor.

Usha blog2 kelakar n hilarious memang hobi masa lapang . Ini diintroducekan DirtyTackle , blog about soccer yang memang funny gila. Ayat2 blog ni memang kelakar. And ni aku letak one of post2 fevret aku dari dirty tackle. Hilarious kaw2. Go Fernando! Haha.

Torres’ book sounds riveting

elnino1


As it seems is now legally required of footballers, Fernando Torres has an autobiography coming out titled “El Nino: My Story”. The Mirror was able to get an early look at the book, which details his transition from Madrid to Liverpool, and they share some choice passages.
On learning a new language:
“Two people were vital during my first few days in the city: Rob and Alan, the English teachers Liverpool laid on for me. One of the things they used to make me do was ring people in response to adverts in the paper. You’d get on the phone and ask about a puppy for sale, or that kitten being advertised, or the price of a second hand car.
“The idea was to get me used to speaking in English on the phone but at first the idea terrified me. So much so that I would panic when I didn’t understand something and find myself having to ring Pepe Reina.”
So if you got a call a couple years ago inquiring about a house pet in broken English that abruptly ended with “Ahh Pepe, help!” then it was probably Fernando Torres. Hopefully that answers a few questions for some of you…
“Some nights, I even dared to pick up the phone and order food. When it turned up, it was nearly always what I wanted.”
…and other times it was a boot smothered in mustard.
On the Beatles:
“What can I say about the legendary band, a symbol of the city? There’s not much I can add, although it did strike me that – despite what you might imagine – people in Liverpool aren’t constantly talking about the Beatles and their success.”
Fernando, you’re shattering my sense of reality! That is exactly what I imagined! That everyone in Liverpool speaks exclusively of the Beatles and their success. I mean, what else would they possibly have to talk about? …besides the Beatles. And their success.
In addition to those gems, Torres also mentions that the TV shows he most enjoys are “The Dog Whisperer” and “Super Nanny”, that he enjoys playing board games, and that he hasn’t experience Liverpool’s nightlife.
Sounds like a James Bond novel, doesn’t it? Be sure to order now!

 

Tuesday, September 22, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1834 hijrah (bantai tahun.lupa)



Semua orang sudah ucapkan selamat hari raya, aku pun tak mahu ketinggalan. Pada zaman kad raya suda dilupakan diganti dengan sms dan paling terkini ucapan di gambar facebook sambil tag semua kawan2, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin sambil mendoakan korang berbahagia di samping keluarga tercinta sambil memakan lemang dan rendang.

Malam beberapa hari lepas, ada member bagitau "Xde pe pn yang seronok sgt sal raya". Agak pelik. Maybe dia stress atau just pms. Sesungguhnya aku tak bersetuju dengan kata2 itu kerana aku sure korang juga rasa raya sangat special. Macam2 benda yang tak ada di hari lain ada di pagi petang dan malam raya.

Lagu raya.
Bila buka radio kita akan perasan hanya lagu raya yang dimainkan. Memang banyak lagu raya yang nice dan meruntun hati, tapi setiap tahun yang paling aku nantikan adalah lagu2 raya baru paling hampes. Haha. Example lagu raya hampes adalah seperti lagu ala2 dance pop shanana dari Amy Mastura - Setahun Sekali dan lagu balada yang mengundang penuh persoalan dari 4u2c - Bergema takbir. Aku belum notice mana2 lagu raya baru hampes lagi taun ini tapi hari tu sekali dengar lagu raya dari Faizal Tahir macam boleh jadi candidate. Haha. Harap2 Tomok keluarkan lagu raya baru kompem top list.

Keprihatinan rakyat Malaysia atas penderitaan saudara islam yang lain.
Saatu lagi perkara yang aku suka ialah betapa prihatinnya rakyat Malaysia. Mereka bukan saja bermurah hati memberi derma kewangan semasa solat jumaat untuk rakyat palestin, malah mereka juga mensimulasi situasi di Palestin pada malam2 hari. Jangan salah faham dengan letusan2 mercun di sana sini, itu semua adalah hanya untuk mengingati keadaan pengeboman sana sini di Palestin. Kadang2 ada juga rakyat Malaysia yang terlebih menunjukkan keprihatinan bila turut mensimulasi kecederaan2 rakyat palestin sekali. Haha.Terharu tak bila baca. Rhajo bawak balik mercun lebih!

Duet raya.
Opkos. Ini ada tips. Jika adik2 beraya di Kedah, adik2 cuma perlu tunjuk muka di depan pintu sambil bagi tau berapa orang dan adik2 akan dapat lima kupang sorang. Dulu time aku dua kupang je. Tapi di Terengganu, adik2 perlu masuk dan makan2 dalam rumah baru dapat duet raya, tapi dapat duet raya paling koman RM 1 sorang. Maka sekarang adik2 dah tau nak sokong siapa kalau ibu dan bapa bergaduh nak balik mana raya. Haha.

Makanan raya.
Aku tak suka kueh raya. Ini ikhlas. Sebab rasa semua lebih kurang. So aku always opt utk makan kacang je kalau dihidang beraneka kueh raya. Apa apa pun lemang dan rendang adalah terbaek! Mantap gila. Kawan2 serumah jangan malu2 bawak balik makanan2 raya mantap2 terutama Rentap my beloved rumet.

Nampak tak betapa raya adalah paling kewl. Paling bes adalah semua orang akan put aside dan lupakan masalah mereka tak kira duet scholar tak masuk lagi ka test TP dapat kosong ka atau serabut ranking corot dalam Liga Fantasy Premier League dan diboo rakan2 laen. Maka kawan2 selamat hari raya muah2 dari Ahmad Anas! Jangan malu2 antar kad raya!

Thursday, September 17, 2009

The Resistance - Muse

 
Guys and Gays!
Oh ini sangat exciting. Sekian lama menanti macam perasaan tunggu azan time berbuka puasa, finally album Muse, The Resistance dah keluar! Mari ramai2 katakan Ohmaigodddd!
Seperti kipas susah mati muse2 yang laen aku secepat mungkin meluangkan masa lapang untuk melayan album ini. Walaupun masa lapang itu sepatutnya digunakan untuk study for test 2 TP esok harinya tapi tak apalah apa salahnya mak aku tak tau. Agak menongkah arus dan menjengkelkan bila housemate laen feel2 lagu raya sekarang tapi tiba2 lagu muse kedengaran. Arh. Budak depan bilik aku boleh pasang lagu soulja boy kiss me thru the phone tak abis2 aku pun nak jugak pasang lagu bukan lagu raya.
Oh lupa tahniah kepada mereka yang masih menjaga puasa mereka.Woo hoo ahad ni dah raya. Tak siuman ah macam baru semalam sahaja kita mula berterawih walaupun semalam aku tak terawih. Haha. Ok2 pulang kepada topik Muse. Dah dua tiga hari lagu muse je aku pasang ulang2 dalam foobar playlist aku, sambil teman study untuk test TP. study lah sangat. Maka dua tiga hari ni juga la feel2 satu persatu track yang ada dalam ni mula menerjah pala otak. Perlu diadmit lagu2 muse biasanya lambat sket nak grow into me, but after few times dengar baru anda akan dapat feel and begin to love it more and more. Percaya lah tolong lah percaya. Haha.
Track 1 : Uprising.
Ini single first yang dipublicised utk album ni. Ofcos a should be one of the best track kan.Track ni sangat straight-forward rock tune, tak lari jauh dari track hits lepas Time is Running Out or Supermassive Black Hole. Ni track paling senang yang anda akan suka dalam The Resistance. Also lebey nice bila ada futuristic dance beat dan clap2 yang lively.
Track 2 : Resistance.
Jika anda rasa anda jatuh cinta, tapi cinta anda terhalang oleh orang sekeliling, dan anda unsure perkara yang anda buat betul atau tidak sambil orang sekeliling kata tidak, sila dengar lagu ini. Track paling menarik setelah diulang banyak2 kali. Tak sia2 jadi tajuk album. Romantik puitis gila lirik dia. Ini track epik untuk mereka yang jatuh cinta. Anda akan rasa diberi harapan dan dihancurkan perasaan dalam cuma satu lagu, hebat kan?

Track 3 : Undisclosed Desire.
Ini dissapointing turn of The Resistance. Lepas layan dua track awal yang terbaek bila dengar lagu ni memang rasa awkward a. Laen style dari normal muse.  A little pop cliches, electronic beat yang macam dengar dari Timbaland. Lirik pun agak2 cheesy. But still i believe fan will appreciate the efforts from the band to get out from their comfort zone. Konklusinya track ini flop.

Track 4 : United States of Eurasia.
Yeah Muse kembali kepada their normal excessive progressive hard rock. Tapi more Queen-esque.
Serius anda akan teringat band Queen bila dengar track ni. The track starts slow, explode, goes completely insane before soft ending balik. The tune kind of more piano-based, maka kita akan dapat perasaan sedang berada di dalam ruang tamu rumah gaya renaissance di itali sambil bermain piano sorang2. Kewl kan? This is an epic track.
 Track 5 : Guiding Light.
Good melody, cute ballad yang berjaya balance semua track2 heavy dan balance yang laen dalam The Resistance. But the beautifulness of the melody was buried under the loud drums and wall of synths yang end up hilangkan potensi sebenar track ni. Tapi main focus of the song will be the guitar solo at the end of the song, finest gila. Lagu ni style but doesnt really do it for me. Flop juga.
Track 6 : Unnatural Selection
Explosive track, guitar focused. Satisfying for the fans since the track loaded with heavy guitar riffs dari Matt Bellamy dan halfway through the song akan ada bluesy breakdown, yang membuktikan sekarang Muse tak compose lagu heavy semata2. Layan. Cuma too similar dengan past hits New Born.
Track 7 :  MK Ultra.
Satu lagi track yang show their art of guitar style.Tune yang agak2 familiar ground musically dengan track2 album2 lepas. Excellent drumming dari Dominic Howard. Terbaek gila hell drumming dia.But overall the song doesnt really do it for me jugak. Aih aih.

Track 8: I Belong to You.
I was hoping for another Unintended when i saw the title of the song. Or atleast Endlessly or Falling Away From You. Really hoping for another romantic full of soul track. Yes track ni boley tahan romantic but nowhere near Unintended. In the middle of the song ada Matt nyanyi in French, nice. 
Track 9,10,11: Exogenesis : Symphony.
3 part simphony dari Muse. Apa boley komen? Epic. Been waiting since the last album.
So thats all the tracks. Overall the album nice gila untuk dilayan. Few tracks yang tak berapa tapi rasanya masih boleh try listen mana a tau boleh suka pulak kan. Sum up single favourite adalah Resistance, diikuti Uprising, sebelum yang laen2. Mari dengar. Kewl kaw kaw.
p/s: next kang the result for the voting. sapa menang yaa? haha.

Sunday, September 13, 2009

a bad art for the sad heart.

























-adobe photoshop + illustrator.

Saturday, September 5, 2009

Pola Moli Asisuzurans.

 
 
Berseronok dan bergembira berbuka puasa di Syuen Hotel. Buffet 20 ringgit adalah terbaek. Memang bangkrupt tokey hotel. Oh, sekarang mata anda sila lihat ke arah kanan, ya, ada poll!. mahu cuba menceburkan diri dlm bidang polling molling. Maka sila jangan segan2 tandakan saja. Oh jangan risau kalau anda tak kenal. Tak apa. Mari saya intro mereka dan potensi2 mereka untuk memudahkan anda vote.

 1. Que.
Status: Kabur. Bujang tak bujang double tak double.
Potensi: Ada azam untuk menjadi Adam dalam Nurkasih. Maka kemungkinan besar ada hajat untuk kawen dua macam adam yang dapat katrina hot dan nur amina. (Wah tak ikot Nurkasih pun tau nih!).Anda mahu payung emas di syurga?




2. Kash.
Status: Kabur. Kadang2 boleh disalah faham gay.
Potensi: Bermulut manis dan mesra dengan perempuan. Juga pandai bermesra dengan bapuk. Ada ramai kenalan perempuan dan jika anda mencari wallpaper gadis cantik sila tanya saja pada dia.





3. Rajo Ahmad Farhan
Status: Kabur. Status gtalk terakhir adalah 'berhenti berharap'.
Potensi: Raut wajah yg cute buat ramai kawan perempuan sayang. Pernah berdua tapi clash sebab lupa tarikh hari jadi. Lepas tu terus blur smpai sekarang.



4. Rentap
Status: Berdua lebih baik.
Potensi: Berdua tapi mungkin cinta terhalang akibat syarat baru Petronas tak bagi kawen same2 scholars atau pekerja petronas. Inilah masalah mencari pasangan cosmate yang ramai student utp cuba hindarkan.



5. Anas
Status: Bujang kaw kaw.
Potensi: Bujang kaw kaw juga.







6. Madi the Man
Status: Pemburu Solo.
Potensi: Jiwa pemburu masih tegar di hati. Kacak, kuat nafsu dan funny. Hidup gaya indie maka nampak lebey gemar independent dari dikongkong awek. Tapi x ramai yang tahu dia sorg yg hopeless romantis juga.





7. Popeye
Status: Kabur. Bff always the best option.
Potensi: Baru melepaskan status pemburu nya. Apakah mampu merampas si pillin dari pepelichigo? Itu tak pasti. Yang pasti nampak hidup lebih gembira kawan2 juga hepi.






8. John
Status: Berdua jangan berani kacau.
Potensi: Anda akan cemburu setiap kali masuk biliknya untuk bermain dance dance revolution kerana poster2 artistik lukisan tangan yang kewl gile dari the other half nya. Buat anda rasa nak letak syarat pandai melukis untuk bakal2 awek anda di masa depan.



9. Muaz Azhari
Status: Berdua?
Potensi: Ini kompem berdua tapi kerana sikap terlampau nice terhadap semua orang menyebabkan mampu mencaerkan hati awek2 laen, maka ada potensi untuk bertiga dan berempat. Juga senang terperangkap dalam masalah2 cinta bersegi2.




10. Syahir Vince
Status: Kabur.
Potensi: Seorang yang advance. Ada habit senang cari masalah dan susah keluar masalah. Tapi nampak lebih gembira selepas solo. Tapi sekarang kabur nampak macam berdua? siapa tahu?





Itu saja, pilih dengan tepat ya! kesah apa anda kenal tak kenal mereka ini. jalankan tanggungjawab anda sebagai pengundi! tata see u next time bubye~

Wednesday, September 2, 2009

abstrak mata.

cerita akan jiwa
bicara tentang hati
madah pasal nyawa
aku dijadi antagonis kisah ini.
dan kau protagonis
aku menjunam mariana
kau mendaki atmosfera
tinggalkan aku mendongak
dunia di sana indah.
dia, mereka, cinta, sayang, kasih.
tak apa.
aku independent.
dari sini kau transparent.
kau rasa kau nice dengan topeng mulia bangsawan kau
aku rasa hina2 aku lg nice.
good night

Tuesday, September 1, 2009

Apekah kaler nipple anda? (updated)

Oh.Post ini terpaksa ditarik kembali kerana tersalah sasaran serangan. Tak apa. One love boom boom pow!

p/s: Tajuk post di atas tak ada kaitan dengan kandungan. sekadar taktik menambah traffik blog utk menarik pengunjung pervert. haha. Anda boleh simpan jawapan untuk tajuk post kepada diri sendiri saja.