Sunday, June 28, 2009

mari berfikir.

cuba bayangkan,

apa yang lebey cool dari iphone+ps3+sgala gadget yang pernah anda bayangkan

lebey lazat daripada Grilled Butter Chicken di Chicken Rice Shop?

lebey nikmat daripada kemuncak syahwat?

lebey asyik daripada mengumpat dan mengadu domba?

lebey ghairah daripada scarlett johannson+nicole scherzinger?

lebey bergaya daripada handbag designer biru dalam iklan celcom?

lebey hebat dari segala2nya?



berita lanjut http://e3.gamespot.com/press-conference/microsoft-e3/?tag=topslot;thumb;3

Nampaknya Microsoft juara liga tahun ni.
dan sekarang Wii nampak keanak-anakan.

Saturday, June 20, 2009

scarlett johansson.ohh.


Ini post separa jiwang.

50 Tanda seseorang jatuh cinta

  1. Kamu melihat ada sesuatu yang berbeda dalam diri dia yang menarik untuk ditelusuri
  2. Merasa ada sesuatu yang menggelitik dari dalam diri kita
  3. Suka senyum-senyum atau ketawa-ketawa sendiri nggak jelas
  4. Suka curi-curi pandang ke arah target
  5. Kalo dia lagi ngeliat ke arah kita, jantung rasanya kayak mau copot
  6. Salah tingkah di depan dia
  7. Nggak sadar suka mempermalukan diri sendiri
  8. Berkeliaran di dekat dia terusss
  9. Suka ngelamun
  10. Mengkhayal yang indah-indah tentang kamu dan dia
  11. Nggak nafsu makan
  12. Mendadak jadi insomnia alias susah tidur
  13. Isi diarymu seputar dia, dia, dia, diaaaaa terusss
  14. Sering dengerin lagu mellow yang liriknya about love melulu
  15. Jadi care sama penampilan dan berusaha tampil keren terus di depan dia
  16. Seneng banget ngira-ngira lewat ramalan bintang
  17. Bentar-bentar ngaca
  18. Nyari tahu segalanya tentang dia, termasuk no telpon neneknya
  19. Deketin sobatnya, buka akses langsung ke dia
  20. Diam-2 motret dia pake HP terus kamu jadiin wallpaper
  21. Hobi nulis-2 namanya di setiap lahan kosong yang bisa kamu coretin
  22. Pelototin foto dia terusss
  23. Jadi ja’im berat kalo di deket dia
  24. Badan semerbak mewangi sana sini tralala trilili
  25. Kalo dia negur, rasanya kayak kesetrum
  26. Bela-belain bangun pagi buat bikin bekal untuk dikasih ke dia
  27. Nyimpenin sms dari dia
  28. Setia nunggu dia nelpon meskipun dia nggak janji mau nelpon
  29. Sok jual mahal kalo dideketin, tapi kalo dia nggak ada kelabakan sendiri
  30. Meng-iya kan apapun maunya dia, biarpun kamunya nggak suka
  31. Bilangnya Cuma nganggep temen, padahal mau kesengsem berat
  32. Pusing mikirin cara gimana ngajak dia nonton setelah sengaja beli tiket dua
  33. Rela nyisihin uang jajan untuk beli hadiah ulang tahun dia
  34. Nyari kartu valentine paling romantis buat dia
  35. Selalu memuji segala hal tentang dia
  36. Beli buku-buku psikologi tentang cinta dan dipraktekin satu-satu
  37. Satu senyuman dari dia bikin kamu mengira-ngira seribu maknanya
  38. Rajin sms-in kabar dia
  39. Pura-pura minjem buku padahal kita nggak perlu buku itu
  40. Minjemin CD terbaru supaya kamu ada alasan buat ke rumah dia ngambil CD
  41. Pas ketemu mata sama dia, muka serasa jadi kayak kepiting rebus
  42. Mati-matian nyari topik supaya obrolanmu nggak bisa basi kalo lagi sama dia
  43. Mencatat semua tanggal ketemuan, isi obrolan, dan resume-nya di diary
  44. Menyukai hal-hal yang dia sukai
  45. Jadi teman yang baik dan penuh perhatian saat dia lagi punya masalah
  46. Nggak mempedulikan apapun kekurangan dia
  47. Nggak bisa ngelupain dia sekalipun dia udah ngecewain berat
  48. Bener-bener sedih kalo dia lagi nggak ada
  49. Jadi anak paling rajin yang pernah dia temui
  50. Kamu mampu baca artikel ini smpai abes biarpun cam nak pcah kpala translate bahasa indon sambil teringat pada seseorang. Petanda kamu bener-bener lagi jatuh cinta!!!

Friday, June 19, 2009

Why Bangi is a great place for all?

ask Tom. Dia baru tuka company intern datang Sony Bangi. Haha. Si Tom pendek mari jalan2~


haha.ini la post plg xde point pena aku buat.

Tuesday, June 16, 2009

And the darkness is surrounding us.

I've a friend.
Somehow he thinks he is a real perfect,
He feels like the world is build around him,
Everything should go directly in his way,
Blaming others always a habit.
And yet im still his friend.

I've a friend.
She is too egoistic for her good.
Not caring what others feeling,
Ignoring what others thinking.
Living like there are no other beings.
And yet im still her friend.

Dear friend,
Somehow im too timid, to tell everything directly,
So im writing this to let u know,
Do realize this world isn't build around you,
Do realize there are billions other hearts and lungs on this earth,
Then u'll know ure not that special,
Hey, say what, im not special either.
Just accept it,
and lets live with that.

Ohyeah?

allrite. utk riddle kat bawah ni,

here is the answer!

tetetenenet~
lebey krg a dgn jawapan quek. Saje je quek wat2 tak paham jwpn ko. kate mind twister riddle. Bkan maen smangat n emo lagi menerangkan byk2 kali. haha~

Saturday, June 13, 2009

Minda pusing.

Ok. Sebab tak ada idea nak wat post, mari maen teka teki.

begini.

Bayangkan situasi ini. Saya sedang berjalan-jalan di Warta Shopping Complex, dan terperasan sepasang kasut nike merah sedang sale berharga RM 97. Kerna kering akibat scholar Petronas yang selalu lambat masuk, saya lantas meminjam Abang sebanyak RM 50 dan Kakak sebanyak RM 50, maka total wang di tangan adalah RM 100. Dengan hati yang senang saya pun membayar awek cun penjaga kaunter itu harga kasut itu RM 97 , dan dengan senyuman manis awek cun itu memulangkan semula RM 3 baki kepada saya. Menggunakan baki rm 3 ditangan, saya memberi Kakak RM 1, Abang RM 1, dan baki RM 1 saya simpan. So, Hutang saya pada kakak dan abang tinggal RM 49 sahaja each. di tangan saya sekarang cuma ada RM 1. Tapi, RM 49 hutang kakak + RM49 hutang abang + RM 1 di tangan = RM 99 . Persoalannya, di mana lagi RM 1? Missing?


Haa. Sila aa jawab kawan2. Mari2!
-jawapan hanya akan diberi selepas bilangan cubaan yang memuaskan. chaiyok! ;-)-

Friday, June 5, 2009

hari2 tenang dan nyaman.

Ini post yg tipikal.
post tipikal tentang hari2 yang tenang dan nyaman.
cuti indah yang dilalui dengan penuh appreciation.
hidup adalah seronok begini.
banyak masa untuk macam2 hobi baru.

Tiba2 sekarang musim rubik cube. Perasan? sana sini bleh tgk orang maen rubik cube. Tangan asyik pegang cube warna warni tu. U really dont have to be a genius to solve a rubik cube. baru belajar 3 jam da boleh setelkan dalam lima minit. n rekod cuma 1 minit 45 saat. masih tak berjumpa cara n formula utk lebih pantas.Sesiapa ada cara sila ajar ya?

Juga mula berfoya2 dengan keyboard di rumah yang da berhabuk lama tak disentuh. Hasil bantuan guitar pro boley la tiga empat lagu baru. Sapa ada link utk guitar pro tab utk lagu2 melayu? cuma jumpa lagu2 english je kat internet. Pakcik google semakin tak relevan skarang. Susah betul nak cari something. Macam2 site pelik yang datang.

Rasa nak gelak ketawa? sila a cari video Family outing n Infinity Challenge. Kelakar kaw2. Tak tipu punya. Most of Uni student skarang da demam Korea. So kalau anda tak terasa demam korea sikit pun dan masih taktaw apa itu Wondergirls n SNSD sila realize bahawa anda adalah ulat buku paling nerd di universiti anda.

Oh yea. Pergi Casfumal hari Sabtu n Ahad lepas. Hotel Pan Pacific Klia. 5 stars.hebat. Kagum. Hampir mati di dalam Sauna bersama Adib n Vince. Lime blas minit plg panjang dlm dunia. Haha. Dengar talk CEO2 hebat local n antarabangsa. Kagum lagi. Moga boleh jd mcm mereka. N kenal ramai budak2 uni laen. Ada yang plain ada yg sgt interesting. Time kasih committee Casfumal semua.N sume kawan2 yang intern, gudluck!

Ini post tipikal.
hari2 biasa yang tenang dan nyaman.
tapi hari2 biasa begini adalah paling seronok dan menarik dalam hidop.
Seize the day yeah!