Friday, June 27, 2008

Modern days

Germany masuk final Euro!oyeah!
Jmpe Spain kat final. Due2 team fevret aku dr group stage lagik.
Tp Germany mmg all-time fevret la.
Cume ketakdean lagi Oliver Kahn je mengurangkn sket fanatik aku kat German.
Spain lak gue mmg minat David Villa dr dlu.
Tak sah team Football Manager aku kalo takde David Villa.
Tp, bile Germany n Spain btemu, Ofkos, im siding with the Germans.
Moge2 Casillas bolos nam tujoh bijik gol kali neh.

And for today, i had read an interesting article early this morning. Really2 interesting.
Maybe mercu tanda kemodenan manusia yg baru.
An italian architect, Dr David Fisher da mendesignkan satu building yg kompom org len tak pnah terpikir or termampu nak pikir.

So audiences,
sit back and enjoy this!


Moscow Rotating Skycraper



Boley gerak2 ikut musim spring, summer, winter, fall


Dubai Dynamic Tower



Pun Same gak bley gerak2


Sgt mnarik kan? Dah la cita2 ku dlu architect. Tak hingin lansung jd chemical engineer.
Mmg tpegun ar gue tgk
Bgnn2 ni taun 2010 baru siap.
Ni br sket..cbe bygkn camane dunia kita kalo taun 2100.
Fullamak~
maw tonggang tbalik sana sini bangunan2
50 taun dlu org tak terpikir pn dunia bkembang smpai jd cam skang
Hoyeah!
I love modernisation!



Rini besday Zara
hepi bsday Zara!

Tuesday, June 24, 2008

A funny thing~

Oret.Post rini cam laen sket dr bese. Saje je.

Baca neh. Isu semasa. Baru je jadi. Really grabs my attention.

Kedah ugut tebang balak

Oleh shariza abdullah

ALOR STAR 18 Jun - Kerajaan Kedah mengugut akan menebang balak di kawasan tadahan air di negeri ini jika Kerajaan Pusat enggan membayar pampasan untuk khidmat alam sekitar (PES) yang sepatutnya diberikan kepada mereka.

Menteri Besar, Azizan Abdul Razak berkata, kerajaan negeri terpaksa menjalankan pembalakan di kawasan hutan simpan berkenaan bagi menjana ekonomi negeri.

Menurutnya, Kedah akan memperoleh sejumlah RM100 juta setahun dengan penebangan balak di keseluruhan kawasan tadahan air tersebut.

"Kita telah menulis surat kepada Kerajaan Pusat sebelum ini meminta supaya memberi pampasan kepada kerajaan Kedah sebagai gantian kerana tidak menebang balak di kawasan tadahan air untuk kemudahan pertanian.

"Tetapi sampai sekarang tiada pampasan. Jadi kita sudah tiada pilihan, terpaksa menebang balak. Kita tengoklah apa jadi kemudian," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Exco kerajaan negeri di Wisma Darul Aman di sini hari ini.

Cadangan untuk menebang balak termasuk mengunakan helikopter (heli-logging) yang pernah disuarakan kerajaan negeri beberapa tahun lalu mencetuskan kontroversi dan ditentang pelbagai pihak yang mendakwa projek terbabit akan menjejaskan alam sekitar serta kawasan tadahan air.

Sebagai reaksi pada cadangan berkenaan, Kabinet pada Mei 2003 memutuskan melarang aktiviti pembalakan di sekitar hutan simpan Empangan Pedu di Hulu Muda di negeri ini bagi mengekalkan peranan empangan itu sebagai kawasan tadahan hujan.

Hutan Simpanan Hulu Muda, Pedu, Padang Terap, Chebar Besar dan estet hutan kekal Bukit Keramat dan Bukit Saiong merupakan kawasan tadahan air bagi tiga empangan iaitu Pedu, Muda dan Ahning yang turut membekalkan air ke Perlis dan Pulau Pinang.

Azizan berkata, kerajaan negeri bercadang menebang balak di kawasan yang terlibat secara berperingkat dengan menawarkan tender terbuka kepada pengusaha balak.

Beliau bagaimanapun tidak memberitahu kaedah pembalakan yang akan dijalankan dan keluasan kawasan sekiranya cadangan itu direalisasikan.

Mengenai cadangan itu yang akan menjejaskan bekalan air ke Perlis dan Pulau Pinang, beliau berkata, apa yang diutamakan kerajaan negeri sekarang ialah untuk menambah ekonomi negeri lebih-lebih lagi dengan kenaikan kos perbelanjaan pada masa ini.

Menurutnya, Kedah terpaksa berkorban untuk negeri lain seperti membekalkan air tetapi tidak mendapat pulangan.

Ditanya cadangan tersebut seolah-olah berbaur ugutan, Azizan berkata: "Kita bukan ugut, tetapi mempertahankan hak ke atas tanah kami. Inilah langkah kedua yang saya ambil selepas seratus hari mentadbir kerajaan negeri."


Hm. Trasa lawak x? haha.
Hey. Im not on any side. I dont want to be in either politic sides. Im an independent observer.

Utk yg cam kurang faham, lets make a simple example explaining the case here:-

Example A- Seorang bapak.
Seorg bapak mminta duit dr pnghulu kampungnya. Kalo tak bg duit die bunoh anak die sdri.Baek bg duet!!

Example B- Seorg Tokey Stesen Minyak.
Seorg Tokey Stesen Minyak demand sume kete isi minyak penoh kat stesen die. Kalo tak die bakar stesen die.

Huhu. In this case, Its obvious till those dumbasses out there would know that Mr Azizan The Kedah MB sdg mngugut kerajaan pusat supaya bg 100 juta pampasan kalo tanak dorg membalak kat kawasan tadahan empangan muda. Kalo tak diorg dgn yakinnya akan merosakkan tanah jajahan mereka sdri spuas hati mereka demi duet 100 juta tu.

From my opinion, alangkah bodohnya tindakan tu. Nmpk sgt mereka tak btanggungjawab kat negeri dorg sdri. For them kerajaan pusat lebey btanggungjwb kat dorg pny negeri, so kerajaan pusat akan takut kalo empangan muda dibalak. Dorg tak takut pn. Haih. Sumenye demi duit. Alangkah sempitnya fikiran. U r the state. Surely there are thousand ways to build ur finance better than pembalakan. Alahai Melayu. And about Mr Azizan neh, dr fes day die dlantik MB Kedah die da dok sbut ttg pmbalakan. Gila balak. I really believe even DAP their team pun takkan buat kputusan camni. Buktinya even Lim Guan Eng the DAP president pn suh kaji smula cadangan ni since die MB Penang n those pembalakan akan effect air2 yg dihantar ke Penang.Lemahnya pntadbiran.

And those pembangkang supporters plak, bila timbul kes camni, dorg akan trus support mmbuta tuli. And bila dorg baca2 crita camni, they will say the media memaenkan crita2 ni nk jatuhkn pembangkang.Dorg akan ungkit pembalakan kat pahang plak. Yes, even ada pmbalakan kat pahang adakah itu bmaksud kite patut bagi kat kedah gak?? They will close their ears and eyes. For me,
even mmg pn media maenkan cite ni, tapi bende ni mmg tjadi. Bukan tipu punya. This is really happening. Bukan dibuat2 media. Daripada media2 dorg yg kononnya freedom of speech tu but full of shit dok memaki hamun ape saje kerajaan smpai sape2 yg membaca pn lansung tak terbina minda tu? Seyesly their media is the worst. No current issues, just memaki. Mane tak sempit pmikiran sape2 yg baca?They never follow their leader style Nik Aziz. Im always respect Nik Aziz. He is truly humble, but sadly he dont have any strong team, just those people yg lemah dlm management dan smpit pmikiran.


And yg paling lawak, read this old article from Harakah website.Ni article da lama. 2003 kot. huha~

Pembalakan di Ulu Muda suatu 'pengkhianatan' - PAS Kedah

Oleh Helmi Khalid

ALOR STAR, 14 Apr (Hrkh) - PAS melahirkan kebimbangan tentang nasib rakyat Kedah, khususnya golongan petani, sekiranya kerajaan pimpinan UMNO dan Barisan Nasional (BN) tetap dengan pendirian menganugerahkan konsesi balak secara heli-logging di kawasan tadahan hujan paling strategik, iaitu di hutan Ulu Muda.

Pesuruhjaya PAS Kedah, Ustaz Azizan Abdul Razak dalam kenyataan hari ini berkata, tindakan itu adalah suatu 'pengkhianatan' terhadap rakyat di negeri itu. "PAS Kedah berasa ada sesuatu yang tidak kena apabila Menteri Besar negeri itu, Dato' Seri Syed Razak Syed Zain, bersungguh-sungguh mempertahankan keputusan menganugerahkan konsesi pembalakan seluas 122, 798 hektar di kawasan hutan simpan Ulu Muda kepada syarikat, WTK Holdings Bhd, dari Sarawak.

PAS difahamkan bahawa projek itu akan dijalankan secara usaha sama dengan Yayasan Islam Kedah dengan nisbah ekuiti 80:20, walaupun laporan Penilaian Alam Sekitar (EIA) yang dimajukan oleh syarikat berkenaan kepada Jabatan Alam Sekitar (JAS) telah ditolak," kata Azizan.

"Projek ini juga mendapat bantahan daripada pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO), para petani dan rakyat yang beranggapan ia akan menghapuskan kawasan tadahan hujan paling utama di utara Semenanjung Malaysia," tegas beliau lagi. PAS tolak kerana tiga sebab utama

Selain itu, beliau menegaskan, PAS Kedah turut mempertikai projek tersebut atas tiga sebab utama, iaitu ia akan menjejaskan alam sekitar, pulangan kewangan kepada negeri yang tidak berbaloi dan rekod syarikat WTK Holdings Bhd yang mendukacitakan.

Lebih 'menakutkan' katanya, ketika hutan simpan itu - yang melibatkan Empangan Pedu, Muda dan Ahning - berada dalam keadaan sedia ada, kajian oleh Japanese International Cooperation Agency (JICA) mendapati aktiviti penanaman padi di kawasan Ulu Muda, seluas 96 ribu hektar, terpaksa dibatalkan satu musim setiap 10 tahun kerana masalah kekurangan air di empangan terbabit.

"Itu kajian sewaktu kawasan Ulu Muda tidak mengalami apa-apa aktiviti pembalakan. Apakah yang akan berlaku sekiranya kawasan tadahan air itu 'dirosakkan' dengan pembalakan sama ada secara konvensional ataupun secara heli-logging?" katanya lagi.

Menurut Azizan lagi, laporan EIA yang dikemukakan oleh WTK Holdings gagal meyakinkan JAS bahawa ia 'mesra alam' kerana laporan itu hanya membabitkan Fasa 1 projek berkenaan sahaja yang tidak melihat kesan di luar kawasan pembalakan.


"Apabila kerja membalak dilakukan, hutan ini akan 'diceroboh sesuka hati' untuk membina laluan balak dan kita menganggarkan ia akan melibatkan jarak sepanjang 404 km dengan kelebaran 24 m kawasan hutan," tegas beliau.

Biodiversity hutan akan tergugat

Selain itu katanya, kawasan ini juga mempunyai kepelbagaian hayat (biodiversity) yang menakjubkan apabila pihak saintis menemui 109 spesis mamalia, 174 spesis burung, 54 spesis amfibia dan 20 spesis ikan air tawar, termasuk spesis yang dipercayai baru ditemui di dunia.

Beliau yang juga Adun Sala berkata, mengikut jangkaan, kerajaan Negeri akan memperolehi pendapatn sebanyak RM 62.5 juta dalam jangka 10 tahun atau RM 6.25 juta setahun daripada.

"Jumlah ini amat sedikit jika dibandingkan dengan risiko yang perlu ditanggung akibat mendapan empangan, kehilangan bekalan air domestik dan perindustrian, pembatalan aktiviti penanaman padi di kawasan Muda serta kehilangan spesis pokok, mamalia, burung, amfibia ikan dan lain-lain," kata beliau.

"Pembatalan kegiatan tanaman padi untuk satu musim sahaja di kawasan Muda akan mengakibatkan negara kehilangan hampir 540 ribu tan padi bernilai RM 297 juta," sambung Azizan lagi.

Rekod buruk WTK

Selain itu kata beliau, berdasarkan laporan Penilaian Kesan alam sekitar dan Sosial (ESIA) yang disediakan oleh Forest Monitor Limited danIndividual and Community Rights Advocacy Forum Inc (ICRAF) pada Mei 1990 mendapati bahawa WTK Reality Group of Malaysia, ketika beroperasi di Vonimo, Wilayah Sadaun, Papua New Guinea telah melanggar kebanyakan syarat yang terkandung dalam Timber Rights Purchase (TRP), Perjanjian Projek dan PNG Logging Code of Practice.

"Adalah difahamkan bahawa Menteri Pertanian sekarang, semasa memegang jawatan sebagai pegawai di SEDC Sarawak, bertanggungjawab terhadap kerja-kerja pembalakan yang dijalankan oleh badan itu turut mempunyai pengalaman pahit berurusan dengan kumpulan yang sama.

"Sekiranya kedua-dua insiden di Papua New Guinea dan Sarawak ini dijadikan contoh, maka apakah jaminan ia tidak akan berulang di negeri Kedah?" tegas beliau lagi.

Sidang akhbar yang dibuat di luar bangunan DUN Kedah itu turut dihadiri Adun Anak Bukit, Haji Amiruddin Hamzah, yang merupakan bekas Jurutera MADA.



Haha. See? See?
Im not a hard UMNO supporter, even skang pn im not really love their top management.
And im also not an Anwar supporter. He looks like he hv sumthing up his sleeves. He is using everyone to achieve his ambition. An individual politics.
Hopefully ada prubahan dlm politic msia. Jgn la skadar men kotor, kutuk2 dan lpas tanggungjwb.
Ku sayang Melayu.

i love Kedah.
Saya org Kedah.
Nenasoren.

Saturday, June 21, 2008

Thanks 4 being a really, really good friend.. =)







It always hurts bila dikutuk seseorg..
It hurts even more when you never ever thought anything bad bout her..
and it hurts the most when the person is ur friend.

Sometimes da try wat bek kat org pn stil kene gak.
marahkn org len org len yg kne.
Apalah dosaku
aiyayaii
X kesah pn dgn gurauan membe2.
Tp cam dpt beza gak la kutukan bgurau n kutukan mnghina.
Hmm..

Xpe la. Biar hilang seribu member camni dr hilang sorg member sjati.=)


-napelah gatal sgt tgn men2 tenet rini..-

Friday, June 20, 2008

a day of celebration




Today is a day of celebration!
lets celebrate!
=)




Thursday, June 19, 2008

bosan

Rini demam dah kebah sket
Better dr due hari lepas
demam truk gle.But still gi keje.
Pnat yg amat.Pning2. Bengong la aku demam2 keje.
Tp da sehat. Yeah!
Busan. Takde bende sgt nak wat. Kdg2 nak boring nk msg org pn tataw nak msg sape. Haha
Rase macam kene cr member baru wat mngisi masa lapang camnih
Tp sape aa? Pk2 balik mcm tambah prob la pla. hoho.
By the way baru2 ni met Amy. Nice girl. Fun.Boley masuk kpala.
Gelak2 je ngan dia. Nice to meet u girl.
Smakin risau dgn my result. Oh god. Low gile rasa diri ini. Dah le kompem2 tak dpt truskn dean streak, macam kmpem plak bawah 3.
Hopefully plg truk pn 3.20... tp cam bawah lagi je..Damn u MEB.
Mana ada exam laen yg org da bace buku cam nak mati pn taleh jawab lansung.
Taleh jwb sket2 bleh trima la. Ni da mcam tak penah blajar?
Past year pny exam alrite je. Tym aku je susah.Kes Dr Ramasamy br wat ketas soklan la ni. Siot.
N Aku rasa affected kat paper Fluid Mech skali esoknye.
Psl Frust bnau dgn Meb. Tros taleh jwb Fluid Mech dgn tenang. Serabut je pale otak.
Haih. Smpai skang tableh lupa
Fes time rasa sampah sgt.
Oh tidakkkkkkk!!!



Lagu Bes utk Hari ini: The Subways:I think Im in Love
click here
utk dgr lagu ini. Cepat dan pantas dun woli.

Sunday, June 15, 2008

Im an observer

Baru pas abes kelas ke 4 lesen keta. Da 8 jam. orait la. Pnat yg amat.

Rini da masuk ari kelapan jd waiter. Pnat yg amat jugak. Wuhuuu lenguh gle kaki. Seyes.
Tp takpe la. Da dpt adapt. Sume dak2 klate je ramei keje situ. Dorg pn baek. Rajin. Respek do.
Aku pn da bley kecek klate doh le ni. Oyeah!

Rude Malays
Since my work is menghanta makanan n serve people, aku byk observe org kblkgn neh. And satu malam Sabtu yg bz, mmg bz gle la Then i was trying to clear a table, arrange the plates and glasses then tym nk angkat all those things bwk gi blakang, then customer meja seblah dgn gaya kerek panggil. Ade due eko laki mlayu n due eko pmpuan seksi tapi tak brapa hot pn.

Mamat Kerek: Woi! Sini jap

Then aku pn tpakse la ltak balik pinggan2 glasses byk yg aku tgh angkat tu. Demn this person cant u see im doing my work here. Dah la woi2 je. Pggl leklok bleh je. Tp aku diam je. Tak ksh sgt pn sbnanye.

Mamat Kerek Gmuk Fucking Bajet Hensem+Cool Dpn Awek: (Sinis, tone suara kerek amat, jari mnunjuk ke arah mee nye) Ni makan mee ni mmg pakai tgn ke?

Gua cam tersentak. Pahal mamat gmok bjet cool dpn awek neh? Kok ye pon nak sudu garpu tanya leklok suda la . Takyah nak damn rude . Lgpn bkn aku yg serve die. Kot aku yg serve anta mee die nak sound bleh paham la. Then aku diam. Blah gi amek sudu garpu. Then aku capai segenggam sbanyak mana sudu garpu set aku boleh. Dlm 10 set camtu ar aku genggam. Aku gi kat die aku ltak atas meje die kuat2. Awek2 situ cam tkjut. Then aku blah. Gue diam je. Pdn mke ko. Kuang ajar sgt.Amek ko nak sgt sudu garpu perli2 aku aku perli balik. Rude people. Gmuk. Hudoh.

Then ada satu kes, tetibe sorg makcik tua ni bebel kat gua. Stupid old woman. Aku gi anta abc kat meja dia. Then ble aku ltak dpan die die sound aku kuat2,

Makcik Tua yg Gurunya mati tym dia darjah 3: Ni ape ltak kat sini ni?? Die yg nak makan! ltak kat sini pulak!!(smbl tnjuk kat pakcik tua dpan die)

And seperti bese, as been told by my boss, Just shut ur mouth up ble customer marah. Dlm hati aku nyumpah2. Pakcik tu tak bagi pape signal lansong die yg nk. Aku ltak bkannye aku tau sape yg nk makan. Aku bkannye s.u makcik tu n family die nak amek tau sume bende psl die. Aku tak amek order die pn.Aku tukang hantar je. Apsal apsal apsal nak jerit2? Nak kate period da kompom menopaus. Haih..

What im regretting the most, these stupid rude people are malays. Not malaysians, but MALAY! Chinese indian takde pn nak rude camtu. Hormat je dorg. Maybe mmg cam cite P Ramlee, Melayu mmentingkn darjat. Bile dorg dgn mat salleh bukan maen hormat. Even mat salleh tu sebnanye tukang cuci kasot je kat ngara dorg. Tp ble dgn org yg dorg rase lg bwh dr dorg, cam waiter restoran, bkan maen kerek lagi. Hey im not saying this because im a future chemical engineer only part timing as a waiter but gua mmg rase not fair even to all these dak2 kampung yg jd waiter. Knape nak ada darjat2? Cant we respects each other, we are all the same, makhluk tuhan yg maha esa. But obviously not all Malays camtu. Cume some je yg jd nila rosakkan susu sblanga.

Hm.. tu je la. Malas mncarot lebey2. N some interesting fact ive gathered during my observation:

- Byknyee awek hot ngan balak tua. Money seriously plays an important role in this world.
- Awek smoking pn byk. Elok la tu. Gi mati awal.
- Owner tmpat keje gua sbnanya Cina. Brilliant idea bile die amek sume pkerja2 mlayu n wat suasana tradisional abes smpai takde ciri2 cina lansung restaurant tu. So skang kje die tgu duit income je tiap2 bulan. Tak watpe dah. This is what we call a bussiness minded. They dont do the job, they just catch the opportunities.

Huuu. Tu je. Yeah! Blog gua akan smakin hari smaken chantek.Tunggu!




Wednesday, June 11, 2008

CHANGE!

Hoyeah! kembali dgn idop baru. Tutop cite yg tak bes kite bkak cite yg bes. Hoyeah!

So, gua ada cita bes. bkan utk diceritakn. tp utk ditonton. Seyes sheet bes ! Dem people come2 watch this drama.

CHANGE -2008 new jdorama. Lead Cast: Takuya Kimura.


Takuya Kimura




Abe Hiroshi-Bes!

The story begins with the deaths of ruling party's Fukuoka legislator and his eldest son, his heir apparent, in an accident. It is decided that a by-election will be held, and Kanbayashi Masaichi, the leader of the ruling party, and secretary Miyama Rika conceive the idea of fielding the second son, Asakura Keita, who had been renounced by his father.

After Keita graduated from senior high school, he went on to a university in Nagano because he wanted to live in a place with beautiful stars, and eventually became an elementary school teacher over there. Well-liked by children and satisfied with his beloved star gazing, Keita has no interest in the world of politics. However, at Rika's persuasion and the pressure of his family, he reluctantly decides to announce his candidacy.

Upon returning to Fukuoka, Keita is given a hearty welcome by supporters. The election strategist, Nirasawa Katsutoshi, arrives there. He is guided by the notion "election is the only permitted legal war" and begins Keita's election campaign


Perh bes yg amat cite ni. Still tgh airing. Baru episod 4. Skang aku tgh donlod episod 5. Cite psl sorg mamat yg blur2 dari cekgu bese jadi PM.Die da ar benci politik. Yg besnye episod 2 cite ni die da jadi PM Jepun. Takyah tgu abes cite. Gile bes.Lawak. Kimutaku jadi lead, sgt cool gaya.Nmpk lurus2 je n cam sgt honest. Mmg Yamapi pon tableh lawan la mamat tua nih.Abe Hiroshi, supporter role yg demn mantap.And Kato Rosa, sumpah cun. Seyes plg cun dalam dunia. Plg kiut tym snyum. Hahah.


Kato Rosa pojaan hatiku.Ohh

Im totally addicted.Hoyeah! pahal la drama mlayu tak kreatif cam jpun? sana mcm2 cite ada. Smpai jadi PM pn ada. Gurl get into boys school cam Hana Kimi la. Demn creative. Not to condemn Malay dramas, kdg2 ada gak yg aku ske tgk. Tapi.. please all producers, dunia makin global, oil price makin naek, Asah ur minds, bring us interesting dramas to watch!Let us the viewers get all the benefits. Haha~


P/S: -Shira ade blog.gilo aku tak pnah taw. huyeah?
-Blog die chantek. sheet. Ku berikrar mengchantekkan blog daku mnggunekan mase tluang bkak ternet tataw wat pe skang!
-Anas sayang rakan2 nya.

Tenenenenen!

im still here.

i deleted my friendster account. Oohh? suprised? huhu. Sori. Byk sgt negatif effects terhadap myself. Yeah i realize, i will lose a lot of friends, cant keep in touch with them, Asisian, dak2 Jalan 3, dak2 pasum, even dak2 utp and some of new friends i made. The account was 4 years old, created in 2004, damn there are many developments by friendster team since then.Dari page putih2 bodo je jadi macam2 layout ada. Haha.Yes i love friendster. Reading my friends' bulletins were one of my daily habit. Even my homepage was my friendster home. Im not a frequent hp credit topuper, so i keep in touch with my long distance friends through fs.Now you must b wondering y do i delete my friendster account even though i wrote all these nice things bout it?

Well, life isnt that simple where when u love something ull get it. You are not alone. There will be a lot of surrounding pressure on u. In this case for me to get a greater thing, it'll be okay to lose a good thing. Its risky, im still not really sure wether ill achieve someting greater, but better try something than not trying anything at all.Msti sape2 je yg bace tak paham. Its okey lar since im blogging actually dgn harapan lagi lime nam taun i can browse back my blog and get all these memories back. Tu je. N dats y me tak promote blog ni. Takyah la org laen masuk actually. huhu~~

Lagik satu, Ni ari kelima ku kerja! Wuhuu demn penat. Huhu. Kaki lenguh tidak terhingga.

WELL, PAPEPUN, IM HERE!!yeah! Contact me here la my fwens. Since mane ade pape social network account.Dush!

Syira suke rentap.
(rasanya)

Dear me,
Anas syg himself..
a David Villa Fan

Thursday, June 5, 2008

Keja keja keja?

Suda dapat kerja. Hasil pnat lelah due tige ari mrantau jalan2 cari kerja bsama vincent. Dpt 3 keje skalik lak tu.Hahah.Sume aku ckp aku dtg. adoh lar.

Keje ptame: Waiter kat Kajang Hill Golf Club. Cam keje sng. Tp payah la pegang2 arak cina ape sume. Gaji tak masyuk. Da cakap dtg keje ari jumaat tp mampos la. Sori ar Mr Yap interview sejam lebey wat pnat lu ja. Huu~ soli2 laya cina gua beli lu limau lua loli!

Keje kedue: Part Timer kat TGV Jusco Cheras. Ni pn pagi tadi neh aku dapat. Ofkos la ngan vince skali. Gaji 3.50 per hour. Standard hour 8 or less.Die suro start 12 jun sbb Hulk nak preview. Keje cam sng. Tp jauh lar jusco cheras dgn umah gua kat Bdr Baru Bangi. Umah Rhajo dekat lar. Tmbh lak duit minyak suda naek! haiyoo. Tun Mahathir come2 help us the pity Malaysians.

Keje ketige: Waiter kat Toot Toot Toot, Bdr Baru Bangi terchenta. Takleh dibagitau name tmpat .Sbab? ada ar. Tp popular gak la. Dem sibuk. Tu yg mule2 malas amek. Tp disebabkan dekat, plus shift hour die sgt sesuai dgn klas2 lesen keta yg aku kne amek smpai abeskn duit, trima saje ar. Stat esok kul 4 petang. Byk gle waiters waitress situ. Sume mlayu. Tak paham gue nape nak amek org lagik. Pape pn, arap2 sume bjalan lancar.yeah!

Not bad la jalan2 cari kerja. Due interview ngan manager chinese pn dpt get through. Kire chantek lar. Dpt pngalaman. Kurang2 g pape interview ngan dak2 UTP takde ar nebes sgt. Tp aku tgk kdg2 dak utp jadi interviewer utk event2 lebey poyo dr Manager yg nak amek org keje. Pahalkah????Dem!!

By the way,Dinner v3 Tema Majlis Kawen. kne wat gimik2 la plak dlm flow majlis. Cube sesapa bagik idea? cane nak wat gimik kawen? Haiyaaa


By the way, ni ada an interesting article.Hv fun reading!

Ladies, when Choosing A Mate, Compare These Other Professionals To Engineers:

Here is a plug for all the Engineers out there.

DOCTORS Supposedly, all women are after a Doctor, so don't expect your relationship to last more than 5 years. Eventually, he'll run off with some nurse from his office, or one of his young women patients that is pretending to be sick. He'll wait until you are stuck with a few kids to do this. This is not a problem with your Engineer husband. He had a hard enough time meeting you. It is unlikely he'll ever meet another woman in his profession.

LAWYER Do You seriously expect an honest, trusting relationship with someone who gets paid for lying? Once again, this is not a problem with your Engineer spouse. He doesn't have enough social skills to lie convincingly. An additional drawback to marrying a lawyer is when the divorce happens you will get nothing.

SALESMAN See honesty segment under Lawyer. Plus, he will be traveling to trade shows, etc. where he will be in the company of other equally trustworthy individuals. Don't be surprised when you get the invitation to show up on the Ricki Lake show. The company that your Engineer husband works at will keep him in a cage, often called a cubicle, until he is ready to go home to you.

HAZARDOUS PROFESSIONS, I.E. POLICE OFFICER, FIREFIGHTER, CONSTRUCTION WORKER, ETC. Your husband, if he is not dead by some accident, will likely be crippled with a back injury, etc. just about the time you are at your sexual peak. The only hazards that your Engineer husband will face is losing his eyesight by staring at the terminal for too long. This hazard actually has some benefits. For one, he will not notice that you are getting older, since you will be a blur. He will remember you as when he first met you, because the memory will still be sharp, and you ask "Honey, were you looking at her?", he'll honestly be able to say that he didn't even see her.

TEACHER The only reason he entered this profession is so that he could be surrounded by newly post-pubescent girls who idolize him. He'll be in jail soon, and then you'll have to look for another man.

MINISTER See Teacher and substitute the word "girls" with "boys".


Haha. Dem bengong this article. But hey, i am a future engineer too! come2 ladies!hahah

Dear all,
Anas sayang Korg!

Tuesday, June 3, 2008

Intermission.


Alongku btunang.Pewwitt!



Senyum je mereka.


Bajet snyum bahagia.Hahah


Bile la aku nak tunangkan anak aku plak?????


Sedang cuti!
yeah!
Masa utk mnyusun diri sendiri semula. Stlah diri hancur shancur2 nya kblakangan nih, this is the time for me to prepare myself once again to face the future. Sem lepas is the most challenging sem ever for me, dari xtvt2 spanjang sem hingge la final exam yg plg hancur seumur hidop. Dem i really need to forget them all.

Cuti=agak bosan. Mngisi masa lapang dgn mngubah2 frenster, mengadd2 org baru dlm ym, mengusha2 fs org, mengapruv comment fs , dan memberi org len comment serba sdkit, ltak Shira jd featured fwen <-- smua ni aku sgt malas buat seblum nih. And smlam and hari sblum smalam gi jalan2 cari kerja ngan Vince. Klakar jeh. Haha. Sume macam tak dapat. Ternyata dunia hari ini lebey memerlukan perempuan dan chinese. Smue tempat camtu. Pe kes! mane mlayu lelaki nak idop! Daku tensi dgn sikap pilih kasih begini. Andai ku jadi PM, hancor la organisasi2 yg byers sbgni. Tp wat mase skang keje pn tak dpt lg ape tah nak jadi PM. Haiyaaa

Dinner v3 mule mnunjukkan bakal mnjadi pnganggu idup utama. Dgr kne byar 20 hinggit. Gilo laa sapa nak maii. Tp utk department CnP V3 dinner 2008, im looking 4ward to work with all of u! Muaz, Habra, Dit, Ain, Fararo, Kash. Bsama2 we try our best to make this event successful.

To along yg br kduri tunang ari tu, smoge bbhagia ngan ur fiancee. Cantekk along ari tuh.Pnat mngangkut dulang hidangan la hari tuh. aish2! lagi seploh taun aku lak nak tunang! yeah!